HOPP OG SPRETT: Søstrene Øydis (4) og Inga Pedersen (9) boltrer seg fritt på trampolina i hagen. Slik ønsker ikke produksjonsselskapet Monkberry at barna skal leke mens innspillingen av Bjørn Eidsvågs nye tv-program pågår.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOPP OG SPRETT: Søstrene Øydis (4) og Inga Pedersen (9) boltrer seg fritt på trampolina i hagen. Slik ønsker ikke produksjonsselskapet Monkberry at barna skal leke mens innspillingen av Bjørn Eidsvågs nye tv-program pågår. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Nabobarna nektes å leke fritt når Bjørn Eidsvåg lager tv i hagen

Naboopprør mot Eidsvågs tv-produksjon.


Torsdag ettermiddag møttes Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik til en celeber bordsetting hjemme i bakgården til Bjørn Eidsvåg i Lier utenfor Oslo.

Anledningen var innspillingen av den folkekjære artistens nye tv-program «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» på TV 2.

Men nå reagerer flere av naboene på de kaller for en «frekk» oppførsel fra Eidsvåg-programmets produksjonselskap Monkberry, som er eid av tv-kongen Fredrik Skavlan.

- Surt Naboene blir anmodet om å ikke ruse med bilene, bruke gressklipper og ungene blir bedt om å ikke drive «høylytt lek» mens Eidsvågs tv-program spilles inn.

- Dette føles ganske surt, det skal jeg innrømme. Det er ikke min jobb å gå rundt og hysje på ungene mine for at det skal bli et bra tv-program, sier Valdis Pedersen.

Hun bor sammen med ektemannen og deres tre barn i huset ved siden av Eidsvåg. Fra terrassen ser de rett ned i artistens bakgård, hvor det er rigget til med presenninger og lyskastere.

- De første dagene prøvde jeg faktisk å roe ned barna mens innspillingen pågikk, men nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke gidder det mer, sier hun.

- Provoserende Familien har hagen full av leker, en hot tube - og en stor trampoline. Og Pedersen forteller at eiendommen derfor er et naturlig samlingspunkt for barna i gata.

- Det er over 20 unger bare her på oversiden av huset til Bjørn Eidsvåg, og de fleste av dem leker ofte her. Det er klart de lager lyd, men jeg vil jo ikke akkurat si at det er full jubalong.

SNART PÅ TV: Programlederdebutant Bjørn Eidsvåg.   Foto:  Krister Sørbø / Dagbladet
SNART PÅ TV: Programlederdebutant Bjørn Eidsvåg. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer

I forrige uke var familien Pedersen på reise, men trampolina var likevel full av barn.

- Da hadde det altså vært noen her fra produksjonsselskapet og bedt ungene være stille. Slikt provoserer meg virkelig, og etter den hendelsen har det vært mye snakk i gata. Folk er veldig enige om at dette er svært amatørmessig.

- Musikkplager Pedersen reager særlig på at Monkberry ikke tok seg bryet med å snakke med henne før innspillingen startet.

- Den eneste informasjonen vi fikk var dette brevet som var spikret opp på postkassestativet.

- Vi har slett ikke noe imot Bjørn Eidsvåg, men synes virkelig at produksjonsselskapet kunne kontaktet oss direkte.

Inga (9) og Øydis (4) er heller ikke særlig begeistret over at de blir bedt om å være stille. De plages også av høy musikk fra programmets gjesteband når de skal sove.

Barna i nabolaget har imidlertid gått sammen og pønsket ut en plan.

- Vi har lyst å gå ned med et brev, og si at hvis de spanderer en tur på Tusenfryd så skal vi love å være stille, sier Inga, og legger kjapt til:

KREATIV LEDER: Fredrik Skavlan eier produksjonsselskapet Monkberry. Foto: Oskar Kullander / Dagbladet
KREATIV LEDER: Fredrik Skavlan eier produksjonsselskapet Monkberry. Foto: Oskar Kullander / Dagbladet Vis mer

- Og hvis de ikke gjør det så skal vi bråke helt til vi får dra dit!

Flere klager Dagbladet kjenner også til at en annen av naboene har ringt produksjonselskapet og klaget.

Naboen bekrefter telefonsamtalen overfor Dagbladet, men vil ikke stå fram med navnet sitt i avisa.

Det ble ifølge naboen så sendt ut et nytt nabovarsel, hvor produksjonsselskapet utdypet hva de mente med «å holde et lavt lydnivå».

- De ba alle beboerne rundt Eidsvåg om å være stille de kveldene programmet spilles inn, fra rundt klokka 16.30 til 22.30. Det blir veldig feil med å skulle hysje på ungene sine fordi Bjørn Eidsvåg skal på tv flere ganger i uka, sier sønnen til en tredje nabo til Dagbladet

Bare denne uka har produksjonsselskapet hatt tre innspillingsdager i Eidsvågs nabolag.

- Jeg reagerte på tonen disse forbudene ble skrevet med. Det var rett og slett frekt, synes jeg, forteller nabosønnen.  

Kun velvilje Produsent Leif-Åge Reme i Fredrik Skavlans Monkberry-redaksjon skriver i en e-post til Dagbladet at han kun har møtt velvilje i Bjørn Eidsvågs nabolag.

- Vi har sendt ut et standard nabovarsel og vært på døra til alle naboene og snakket med dem. Vi har ikke fått en eneste klage. Tvert i mot - folk har gitt uttrykk for at de synes dette er stas og at de setter pris på å kunne sitte på verandaen og få eksklusive minikonserter. Om noen av naboene har oppfattet oss som uhøflige, beklager vi selvfølgelig det, og oppfordrer dem til å ta kontakt med oss.

NABOVARSEL: På samtlige postkassestativ i Bjørn Eidsvågs nabolag er det spikret opp et nabovarsel, som blant annet ber barna om å ikke drive høylytt lek i et tidsrom på seks timer.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NABOVARSEL: På samtlige postkassestativ i Bjørn Eidsvågs nabolag er det spikret opp et nabovarsel, som blant annet ber barna om å ikke drive høylytt lek i et tidsrom på seks timer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Bjørn Eidsvåg sier til Dagbladet at han ikke kjenner til klagene.

- Naboene mine er flotte folk og jeg syns de til enhver tid skal gjøre det de har lyst til. Jeg har bare hatt behov for å informere dem om årsaken alt styret i gata vår for tida.

CELEBER BORDSETTING: Her spiller TV 2 inn «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» med Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik. Foto: Statsministerens kontor
CELEBER BORDSETTING: Her spiller TV 2 inn «En vakker dag med Bjørn Eidsvåg» med Jens Stoltenberg, Steinar Sagen og Herborg Kråkevik. Foto: Statsministerens kontor Vis mer