Chelsea Handler:

Nådeløst oppgjør med eksen

Chelsea Handler finner seg ikke i at ekskjæresten vil stemme på Trump.

HARDT UT: Den amerikanske skuespilleren Chelsea Handler finner seg ikke i at ekskjæresten, rapperen 50 Cent, nå støtter Trump. Foto: Evan Agostini / Invision / AP, NTB
HARDT UT: Den amerikanske skuespilleren Chelsea Handler finner seg ikke i at ekskjæresten, rapperen 50 Cent, nå støtter Trump. Foto: Evan Agostini / Invision / AP, NTB Vis mer
Publisert

Det nærmer seg valg med stormskritt i USA, og det er derfor muligens ikke så merkelig at det fort kan oppstå opphetet stemning. På TV, i aviser og i sosiale medier krangler folk høylytt om hvilken kandidat amerikanerne burde stemme på den 3. november, noen i håp om å konvertere velgere fra en leir til en annen.

Enkelte amerikanske stjerner er blant de mest høylytte i debatten. Store deler av Hollywood har uttalt at de kommer til å stemme på Joe Biden, men det finnes også de som ønsker fire nye år med Donald Trump.

Blant dem er rapstjerna 50 Cent, som mener at en skatteøkning Biden har foreslått er helt uaktuell - og at han av den grunn ønsker å stemme på Trump. Det finner ikke Twitter seg i. Heller ikke rapstjernas ekskjæreste, skuespiller og komiker Chelsea Handler, setter pris på «In Da Club»-rapperens politiske uttalelser.

Nå tar hun et nådeløst oppgjør med mannen hun en gang omtalte som sin «favoritt-eks».

Hardt oppgjør

Alt bunner altså i at rapperen, hvis egentlige navn er Curtis James Jackson III, på mandag la ut en melding som provoserte flere. Det ble hevdet at Joe Bidens skattepolitikk ville kunne føre til skatter opp mot 62 prosent i New York - stjernas hjemby - for alle som tjener over 3,7 millioner kroner i året.

«Hva i helvete? Stem Trump. Jeg stikker. Faen ta New York, Knicks vinner aldri uansett», skrev han, og brukte altså basketlaget Knicks mange tap som en ekstra unnskyldning til å forlate hjembyen.

SNUDDE PÅ FLISA: 50 Cent har tidligere gitt uttrykk for at han ikke ville stemme på Donald Trump. Det har tilsynelatende endret seg nå, noe han får kjeft for av eksen. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, NTB
SNUDDE PÅ FLISA: 50 Cent har tidligere gitt uttrykk for at han ikke ville stemme på Donald Trump. Det har tilsynelatende endret seg nå, noe han får kjeft for av eksen. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, NTB Vis mer

Artisten fortsatte videre:

«Jeg bryr meg ikke om Trump ikke liker svarte mennesker. 62 prosent, er du helt gal eller», skrev han.

Han har videre forklart at han gjerne vil beholde pengene sine, og at han «ikke vil være 20 Cent». Det har Chelsea Handler fått med seg. Hun var i et forhold med den verdenskjente rapstjerna for rundt ti år siden, og de to skal siden ha beholdt kontakten.

Den er trolig brutt nå.

«Du pleide å være min favoritt-ekskjæreste», svarer hun rapperen på Twitter, hvorpå han svarte:

«Elsker deg 'gator', ikke la Trump og Biden komme mellom oss».

Det burde han ikke ha skrevet. Handler var nemlig ikke snau i sitt tilsvar, som nå har fått oppmerksomhet i flere medier. Fox News skriver blant annet om saken.

«Hei, din dritt. Jeg betaler skatten din i bytte mot at du kommer til rett forstand. Gladelig! Black lives matter. Det er deg, din idiot. Husker du det?», skrev stjerna.

NEI TAKK: 50 Cent ville både kysse og la seg intervjue av TV-reporten da han dukket opp for å se på Daytona-løpet for noen år siden. Men det hele endte i en pinlig seanse som er blitt den store snakkisen etter det legendariske løpet. Video: Fox. Vis mer

Rapstjerna har ikke svart på den siste kommentaren. Mange lar seg overraske over at rapperen brått har erklært at han skal stemme Trump. Ifølge Billboard har han nemlig uttalt at han takket nei til å opptre på presidentens innsettelse i 2016, fordi «ikke alle penger er gode penger».

Det virker altså som at han nå har snudd på flisa, og vil gi demokraten sin stemme den 3. november. Han er ikke den eneste.

Flere kjendisstemmer

Blant stjernene som har uttalt at de støtter republikaneren, finner vi Isaiah Washington, Kristy Swanson, Kid Rock og Mary Hart.

Skuespiller Stephen Baldwin, som er far til Justin Biebers kone Hailey, er blant de mest aktive støttespillerne. Skuespilleren har tidligere vært med i Celebrity Apprentice, som ble ledet av ingen ringere enn Donald Trump fra 2004 til 2015, og vært hovedtaler under Trump Day-middagen som ble arrangert i Florida i fjor.

ENIG: «Miamis selfie-mester» har fått mye oppmerksomhet etter Donald Trumps folkemøte natt til fredag 16. oktober. Vis mer

I tillegg har Stephen åpent gått ut mot sin bror Alec Baldwin, som ifølge People har gjort narr av Trump under en sketch på «Saturday Night Live».

Oscar-vinner Jon Voight er nok for mange best kjent som faren til Hollywood-stjerna Angelina Jolie. I mai i fjor tok han til orde på Twitter og delte en video med en begrunnelse for hvorfor Trump har vært «den beste presidenten siden Abraham Lincoln».

Voight har seinere fortsatt å dele videoer hvor han tydelig oppfordrer til å stemme på 74-åringen.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge CBS News synes også «Foreldrefellen»-skuespiller Dennis Quaid at presidenten gjør en god jobb, og ønsker at han skal få fortsette.

- Jeg tror at Trump, uansett hva andre mener om ham, gjør en god jobb når han prøver å gi statene og det amerikanske folket det de trenger, sa stjerna i april.

Skuespiller Kirstie Alley har også uttalt at hun kommer til å stemme republikansk i år.

«Jeg skal stemme på Donald Trump fordi han ikke er politiker. Jeg stemte på ham for fire år siden av den grunn, og skal stemme på ham på nytt av den grunn. Han får ting gjort fort og han kommer til å snu økonomien rundt kjapt», skrev hun på Twitter forrige uke.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer