FORELSKET: I fjor vår holdt kjærligheten på å visne mellom Mari Haugersveen og Petter Pilgaard. I dag blomstrer den igjen. Det takker de tv-serien «Petter elsker Mari» for. Foto: Øistein Norum Monsen
FORELSKET: I fjor vår holdt kjærligheten på å visne mellom Mari Haugersveen og Petter Pilgaard. I dag blomstrer den igjen. Det takker de tv-serien «Petter elsker Mari» for. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Nær brudd for Petter Pilgaard og Mari Haugersveen

- Vi så ikke hverandre på flere uker.

(Dagbladet): På søndag er det premiere på andre sesong av «Petter elsker Mari» på TV2 Bliss.

Siden sist er Mari Haugersveen (28) og Petter Pilgaard (31) blitt samboere, og til tross for at Mari slo til Petter etter en fuktig bytur i forrige runde, lover de at kamera kommer enda tettere på denne gangen.

- Petter gjør ingenting hjemme, bare sitter i sofaen. Til nød kjører han meg til butikken en gang i uka, men da vil han helst sitte i bilen, sier Mari lett irritert mens hennes samboer smiler lurt.

- For meg var det en stor greie å flytte sammen. Derfor syns jeg at jeg bør ha litt igjen for at jeg gjorde det, svarer Petter.

- Takk for at jeg får være hushjelpen din.

Snakket ikke sammen De er blitt filmet i snart ett år. Selv om det oppstår små hverdagskrangler om husarbeid, har paret det veldig fint nå. Det var derimot ikke realiteten da opptakene startet i fjor.

Når begge var i Mexico for å spille inn fjorårets runde av «Paradise Hotel», Petter som gjestedeltaker og Mari som stylist, var forholdet nær ved å ta slutt. Å både bo og jobbe sammen på en lite sted i femti dager ble rett og slett for mye.

- På slutten av turen var jeg veldig usikker på hva som ville skje. Etter vi kom hjem snakket vi nesten ikke sammen og så ikke hverandre på flere uker, sier Mari.

- Jeg sa klart fra at jeg ikke orket å se deg på en stund, sier Petter og ser mildt på kjæresten.

FORHOLDET RØYK: Jessica Simpson og Nich Lachey fra tv-serien «Newlyweds». Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Scanpix Vis mer

Mari liker ikke å kalle det en pause, selv om de nesten ikke hadde kontakt på en måned. Så ringte TV2 og spurte om de ville lage tv-program. Ettersom de begge er av den impulsive sorten, sa de ja uten å tenke seg om.

- Tid sammen - Vi sa ingenting til TV2 om at det holdt på å ryke. Alt skjedde så fort, og vi ble tvunget til å bruke masse tid sammen - noe vi ikke hadde hatt tid til. Av seg selv skled alt tilbake, og jeg tror ikke vi hadde vært sammen i dag hvis det ikke var for tv-serien, sier Mari.

Noe av grunnen til den vanskelige tida er at Petter ikke er så glad i å snakke om problemer.

- Jeg er konfliktsky. Nå måtte vi snakke, og tok avgjørelsen om å prøve. Ble det slutt, så ble det slutt, men da hadde vi I hvert fall prøvd, sier Petter og fortsetter.

- Men da kameraene fulgte oss så vi konsekvensene av handlingene våre. Jeg er ikke overtroisk eller noe, men jeg tror det er skjebnen at vi skulle få denne serien akkurat da, sier Petter.

Snakker om forlovelse Kanskje overraskende har det så langt gått bra for Petter og Mari, for kjærestepar med kamera på slep har en tendens til å ende i brudd. Kjærligheten mellom Linni Meister og Bernhard Berntsen tok slutt under innspillingen av dokusåpen «Linni».

FLYTTET FRA MANNEN: Linni Meister har flyttet fra Bernhard Berntzen under innspillingen av «Linni». Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg vet det er mange som sier at forhold blir ødelagt etter man har vært med på slike serier, men for vår del var det motsatt: Når kameraene var der klarte vi å snakke respektfullt og noenlunde normalt til hverandre, sa Linni Meister til VG forrige helg.

Også ekteskapet mellom Jessica Simpson og Nick Lachey endte i skilsmisse etter «Newlyweds»-serien.

Men premiereklare Pilgaard og Haugersveen har begynt å snakke om forlovelse. Allerede har de diskutert menyen i bryllupet, selv om Petter syns det er en smule skummelt.

- Jeg ser på meg selv som ganske rund i kantene, men jeg er redd for å binde meg. Det er noe jeg ikke klarer å styre. Litt på samme måte som at jeg ikke klarer å styre at jeg besvimer når jeg tar vaksine, sier Petter.

KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT: «Jakten på kjærligheten»-bonde Guro Huseby og hennes utvalgte frier Svein Are Trollsås. Forholdet tok likevel slutt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer