Jeff Bridges:

- Nær døden

Skuespilleren åpner opp om den dramatiske sykdomstida.

DOBBELT SYK: Jeff Bridges fikk kreft og covid - samtidig. Foto: Scott Kirkland/PictureGroup for FX/Shutterstock/NTB
DOBBELT SYK: Jeff Bridges fikk kreft og covid - samtidig. Foto: Scott Kirkland/PictureGroup for FX/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Jeff Bridges (72), kjent fra blant annet «The Fabulous Baker Boys» og «The Big Lebowski,» legger bak seg noen vanskelige år preget av sykdom.

Fikk covid som kreftsyk

I et nytt intervju med The Guardian åpner 72-åringen opp om at han først fikk kreft, så covid - midt i behandlingen.

Til avisa forteller skuespilleren at han for to år sida ble diagnostisert med lymfekreft etter at legene fant en svulst som var rundt 22 ganger 30 cm.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Mens Hollywood-legenden fikk cellegift på sykehuset, ble han også smittet av covid.

Bridges var innlagt på sykehus i en lengre periode, og etter å ha blitt skrevet ut var han en god stund sengeliggende og måtte få hjelp av maskiner for å puste.

72-åringen overlevde begge deler, men den dramatiske sykdomstida har satt sine spor. Bridges kjenner det i kroppen hver morgen når han må dra seg opp av senga - noe han forteller tar lang tid.

- Det er en gave

- Det jeg lærte fra hele den opplevelsen innlagt på sykehus var: Livet gir oss konstant gaver. Det kan være gaver vi tror vi ikke vil ha. Hvem vil ha kreft? Hvem vil ha covid? Vel, det viser seg at jeg ville det. Fordi å takle din egen dødelighet, det gjør ting mer verdifullt, forteller Bridges til The Guardian, som mener oppmerksomheten blir smalere i alderdommen.

SKADET SEG: Gjennom sommeren har Tone Damli delt flere bilder av seg selv i rullestol og med krykker. Nå gir hun helseoppdatering etter skaden. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Andreas Fadum Vis mer

Etter å ha gått gjennom både kreft og covid har han nå utvidet horisonten og åpnet fokuset.

- Det er en gave, å innse at jeg har øyne som kan se på alt det vakre i verden. Jeg kan føle dagens temperatur på huden min. Jeg har en kone som elsker meg, barna mine også, og jeg kan bade i den kjærligheten. Alt det er en gave, sier Bridges i intervjuet og legger til:

- Å være syk, nær døden, det forsterker kjærligheten. Jeg føler det. Jeg føler hvor mye kjærlighet kona mi har for meg. Og hvor mye kjærlighet jeg har for henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer