Den svenske kongefamilien:

Nær familievenn døde i dramatisk båtulykke

Eksmannen snakker ut - slik var hennes siste minutter.

I SORG: Dronning Silvia og kong Carl Gustav er i sorg etter at deres familievenn Anki Wallenberg døde i juni. Nå forteller Wallenbergs eksmann ut om ulykken. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Dronning Silvia og kong Carl Gustav er i sorg etter at deres familievenn Anki Wallenberg døde i juni. Nå forteller Wallenbergs eksmann ut om ulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske kongefamilien har vært i sorg etter at deres nære familievenn Ann-Kristin Wallenberg (68) døde i en dramatisk båtulykke i Sveits i juni.

Ulykken skjedde på Genèvesjøen, og nå har eksmannen hennes, Peder Wallenberg (84), fått detaljert informasjon om båtulykken som skjedde den fatale junidagen.

Han snakker nå ut om den dramatiske båtulykken i et intervju med Expressen.

Ann-Kristin Wallenberg, eller «Anki» som hun ble kalt av nære venner og av den svenske kongefamilien, var ute på seiltur da hun og en venn plutselig ble utsatt for sterk vind.

- Det er så tragisk. Det gikk ut et advarsel om uvær. De tok på seg flytevester og styrte mot land, sier eksmannen til den svenske avisa.

Blåste opp

Videre sier 84-åringen til avisa at det blåste opp, og at det kom hagl som var like store som knyttnever. Da skal den nå avdøde kona ha forsøkt å søke tilflukt i et lite rom på båten, som var en seilbåt av mindre størrelse.

Seinere skal bølgene ha blitt så høye at de senket båten. Da var Wallenberg og vennen bare femten meter fra land.

- Men Anki kommer seg ikke løs. Hun har satt seg fast [ …]. Jeg kan bare forestille meg den angsten hun kjente, sier den tidligere ektemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer