Tamara Ecclestone:

Nakenbilde avslørte innbruddstyvene

Kommer med overraskende detaljer fra tyveriet.

RANET: Tamara Ecclestone ble ranet for svimlende 235 millioner norske kroner. Foto: Skjermdump fra Instagram
RANET: Tamara Ecclestone ble ranet for svimlende 235 millioner norske kroner. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2019 ble det kjent at politiet etterforsket et omfattende tyveri av svært verdifulle smykker fra hjemmet til modellen og sosietetskvinnen Tamara Ecclestone (38).

Tyveriet av den eksklusive smykkesamlingen fant sted i Ecclestones hjem nær Hyde Park i London, og hadde angivelig en verdi på svimlende 25 millioner britiske pund. Noe som tilsvarer om lag 235 millioner norske kroner.

INNBRUDD: Denne overvåkningsvideoen viser to menn som raner huset til kjendisfruen Dorit Kemsley. Video: AP/ NTB. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Politiet satte raskt i gang etterforskningen av tyveriet, som blir regnet som det største i engelsk rettshistorie. De studerte nøye flere overvåkningsvideoer, som til slutt førte dem til tre mistenkte menn.

I den nye BBC-dokumentaren «Who Stole Tamara Ecclestone's Diamonds?», blir det nå avslørt hvordan politiet identifiserte innbruddstyvene. Det skriver blant andre Tatler.

Penisbilde løste saken

For selv om etterforskerne hadde bilder av de mistenkte, så hadde de ingen anelse om hvem de faktisk var. Til slutt fikk de imidlertid stor hjelp i saken - takket være et penisbilde.

En av mennene i gjengen, Jugoslav Jovanovic (24), hadde nemlig sendt et uoppfordret bilde til et vaktnummer på hotellet han bodde på mens han og to andre utførte innbruddet.

Da politiet avhørte det lokale hotellpersonalet og spurte om de hadde sett eller hørt noe mistenkelig i løpet av tida under tyveriet, viste en ansatt penisbildet og telefonnummeret hans, som hun hadde lagret som «Weirdo».

Politiet kunne da se passet til Jovanovic - som ble skannet i resepsjonen da han hadde sjekket inn - og spore opp ham og de to andre mennene, Alessandro Maltese (44) og Alessandro Donati (45), som var med på tyveriet.

Alle tre ble fengslet i 2021.

SNAKKET UT: Reality-stjerna Kim Kardashian (41) ble offer for et brutalt innbrudd og ran mens hun befant seg i Paris i forbindelse med moteuka. I et promo-klipp for stjernas egne program, fortalte hun om den skremmende opplevelsen. Video: E! Online Vis mer

- De er ekle

I dokumentaren uttaler også Ecclestone seg om de tre innbruddstyvene som er blitt identifisert.

- De er ekle. Nå har jeg sett ansiktene deres, og det er på en måte litt hjemsøkende. Å vite at de personene har streifet rundt i huset ditt og forsynt seg av mine mest verdifulle eiendeler er bare en forferdelig følelse, forteller hun.

RANET: Ferien i Italia til Emil og Silas Massa Vasstrand gikk ikke helt som planlagt. Video: Privat / Rød Løper. Vis mer

Ecclestone følger opp at den traumatiske hendelsen verken har vært lett for henne eller familien.

- Jeg føler at jeg ikke klarer å få disse ansiktene ut av tankene mine nå. Livene våre vil aldri bli de samme, fordi det er alltid en bekymring for den ene tingen jeg aldri pleide å bekymre meg for - å være trygg i dette huset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer