Nakenbilder av flere Hollywood-stjerner spredt på internett

Ny bildelekkasje.

NAKENBILDER:  Nakenbilder av Kim Kardashian og flere andre kjendiser ble lekket på internett lørdag morgen. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFP
NAKENBILDER: Nakenbilder av Kim Kardashian og flere andre kjendiser ble lekket på internett lørdag morgen. Foto: Jason Merritt/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Lørdag morgen ble nakenbilder av Kim Kardashian publisert på nettstedene 4chan og Reddit, skriver kjendisnettstedet TMZ.

Det samme ble nakenbilder av en rekke andre kjendiser, som skuespillerne Vanessa Hudgens og Kaley Cuoco, samt skuespiller og designer Mary-Kate Olsen, og den amerikanske fotballspilleren Hope Solo, skriver Daily Mail.

Både 4chan og Reddit har slått hardt ned på publisering av lekkede bilder, og bildene ble raskt fjernet, ifølge TMZ. Men bildene har likevel blitt spredt videre via andre kanaler.

Hackerangrep Det skal også ha blitt publisert flere nakenbilder av Jennifer Lawrence, som opplevde akkurat det samme for tre uker siden.

Da hevdet en anonym hacker at han sto bak, og la ut en liste over 101 kjendiser han sa han hadde nakenbilder av.

Selv om de fleste kjendisene som er rammet i denne omgang sto på denne lista, så gjenstår det å se om det er denne hackeren som står bak. Kim Kardashian var ikke blant navnene på lista, skriver Daily Mail.

Jennifer Lawrence tok kontakt med amerikanske myndigheter i begynnelsen av denne måneden for å få fortgang i etterforskningen.

- Dette er et grovt inngrep i privatlivet. Myndighetene har blitt kontaktet og vil tiltale enhver som deler de stjålne bildene av Lawrence, sa talspersonen til skuespilleren, Liz Mahoney, i en pressemelding.

Raste mot Apple Kirsten Dunst var også et av ofrene for bildelekkasjen i forrige runde. I en twittermelding i etterkant av hendelsen skrev hun «Thank you iCloud». 

Meldingen kom etter at det ble kjent at det kan være en feil i apple-funksjonene «Finn min iPhone» og iCloud som gjorde at hackeren fikk tilgang på bildene.

Apple avviste imidlertid at kritikken og opplyste at de etter grundige undersøkelser ikke hadde funnet noen feil i sine systemer:

«Våre kunders privatliv og sikkerhet er det aller viktigste for oss. Nå, etter mer enn 40 timer med etterforskning, har vi funnet ut at visse kjendisers kontoer har blitt utsatt for et meget målrettet angrep på brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål. En praksis som har blitt altfor vanlig på internett.»

«Ingen av inngrepene vi har undersøkt har skjedd som følge av brudd på Apples systemer, inkludert« iCloud» eller «Finn min iPhone». Vi fortsetter å jobbe med politiet for å bidra til å identifisere de kriminelle som er involvert».

OFFER IGJEN:  Nye nakenbilder av Jennifer Lawrence skal også ha blitt lekket på lørdag. Lawrence var offer for en bildelekkasje for tre uker siden. Foto: REUTERS/Eric Thayer
OFFER IGJEN: Nye nakenbilder av Jennifer Lawrence skal også ha blitt lekket på lørdag. Lawrence var offer for en bildelekkasje for tre uker siden. Foto: REUTERS/Eric Thayer Vis mer