NORGESAKTUELLE BIEBER: Avbrutt konsert, ekskjæreste-drama og nakenbilder. Justin Bieber har ikke ligget på latsida i det siste. Vis mer Vis mer Vis mer

Skandalekongen kommer tilbake:

Nakenbilder, krangling, konsertslakt og nekting av fans

Slik har livet til Justin Bieber vært siden sist. 

(Dagbladet): For litt under et år siden, i slutten av oktober, forlot Justin Bieber scenen på Chateu Neuf i Oslo og rømte landet. Skandalekonserten fikk massiv oppmerksomhet både her og i utlandet, og viste klare tegn på at det unge popidolet hadde nådd grensa.

Til helga er 22-åringen nok en gang tilbake i Oslo, hvor han skal spille to konserter for hylende fans på Telenor Arena.

Det som en del av hans «Purpose World Tour». Han har allerede vært innom USA, Canada, Japan og enkelte europeiske byer med turneen. Anmelderne har ikke vært spesielt begeistra.

Det er ikke bare på den musikalske fronten at Bieber har fått kritikk det siste året. Disse skandalene har preget artisten siden han forlot Norge forrige gang.

Oslo-bråket

I januar tok endelig 22-åringen bladet fra munnen om det som skjedde i Oslo i oktober.

FORLATER SCNENEN: Justin Bieber ble sint og forlot scenen på Chateau Neuf i Oslo. Video: Niklas Barli / NRK P3 / Privat / Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Da han gikk av scenen fordi fans på sølte vann og dro i håndkleet hans, ble det lenge diskutert om han rett og slett bare var drittlei eller om det hele var et stunt for å få oppmerksomhet.

Oppstyr ble det i hvert fall. Enkelte av jentene som ble holdt ansvarlig av fansen for Biebers exit fikk blant annet drapstrusler, og det var mange tårevåte øyne rundt om da han forlot landet.

I januar forklarte han for første gang med egne ord hva som hadde skjedd.

- Jeg var gretten. Jeg var helt utmattet og følte at «nå har jeg reist så langt for å gjøre dette showet for dere, også spør jeg pent om dere ikke kan slutte å dra i håndkleet mitt?». Uansett, det ble en rotete situasjon, og jeg overreagerte, sa han i radioprogrammet «The Bert Show» da.

Bieber forklarte i radioprogrammet at han hadde oppført seg som en «liten bitch».

Trøbbel på Instagram

ARROGANT: 6. mars var Justin Bieber i et rettsmøte i forbindelse med en overfallssak hvor en paparazzifotograf hevder å ha blitt angrepet av popstjernens livvakt. Under møtet viste Bieber en svært arrogant oppførsel. Video: kameraone Vis mer

Siden intervjuet i januar, som endte med en beklagelse, har det likevel ikke vært mangel på oppsiktsvekkende oppførsel fra 22-åringen.

Det er spesielt i sosiale medier at Bieber det siste året har klart å skape kvalme. I mars havnet han i en bitter strid med MMA-utøveren Nate Diaz. 22-åringen la ut et bilde av MMA-utøveren Conor McGregor, som Diaz akkurat hadde tapt mot, og skrev at han fortsatt var sportens beste.

Han nøyde seg imidlertid ikke med det. «All respekt til Nate, men stilen hans er elendig», skrev Bieber. Det resulterte ikke uventet i at Diaz svarte Bieber, med følgende frase: «Hold kjeft for faen i helvete!!».

Dette er ikke den eneste Instagram-krangelen Bieber har vært innom i år. I midten av august fjernet han kontoen sin, etter en opphetet diskusjon med ekskjæresten Selena Gomez.

Bieber hadde lagt ut bilde av sin nye flørt, Sofia Richie, og fikk hat fra fansen på eksponeringen av jenta. Gomez mente han ikke burde legge ut bilder av henne om han ikke takler den negative oppmerksomheten.

«Det er gøy å se at mennesker som brukte meg for oppmerksomhet, kommer med pekefingeren. Trist. Bare kjærlighet», skrev han i kommentarfeltet og fulgte opp med:

«Jeg er ikke den som mottar hat. Håper alle kan være snille mot vennene mine og mot hverandre. Og ja, jeg elsker mine beliebers.»

Krangelen stoppet ikke der. Bieber hevdet også at Gomez hadde vært utro med tidligere One Direction-medlem Zayn Malik i kommentarfeltet.

Naken-bonanza

Sofia Richie, datter av sanger Linoel Richie, har lenge vært Biebers ubekreftede nye flamme. De to har lagt ut flere bilder sammen i sosiale medier, og har også blitt observert i litt mer pikante miljøer.

For i likhet med Orlando Bloom, ble Bieber også offer for en nakenskandale nylig. Først med modellen Sahara Ray i skogen, der parets edle deler ble eksponert for offentligheten. Det var i starten av august. I slutten av måneden ble han igjen eksponert for offentligheten, da han og Richie ble fotografert i Mexico.

ALL EYES ON ME: Justin Bieber på scenen i Los Angeles tidligere i 2016. Foto: NTB scanpix
ALL EYES ON ME: Justin Bieber på scenen i Los Angeles tidligere i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bieber har likevel stått for mange av nakenskandalene selv. På tross av uønskede paparazzibilder, har han selv lagt ut flere pikante bilder i sosiale medier. I fjor sommer publiserte Bieber at bilde av seg selv i Adams drakt på eksotiske Bora Bora, og skapte overskrifter verden over.

Påskeaften i år publiserte 21-åringen nok et bilde av seg selv, naken ved kanten av en innsjø, med bildeteksten «Dat ass doe», noe som kan oversettes til noe á la «For ei rumpe».

Bildet sikret Bieber over 1,7 millioner likerklikk, i tillegg til kommentarer som «Snu deg rundt!»., «Fin utsikt» og «OMG».

Avlyste dyre selfiemøter

I mars, få dager etter at Bieber la ut på sin verdensturné, valgte han nå å avlyse alle fremtidige «meet and greets».

De eksklusive «Meet and greet»-billettene inkluderte et møte med superstjerna, konsertbillett og en pose med Bieber-effekter. Billettene koster opptil 17 000 kroner.

- Jeg vil få folk til å smile og være glade, men ikke på min bekostning. Jeg føler meg mentalt og følelsesmessig utslitt fra møtene, omtrent så jeg blir deprimert., skrev han da.

Sistt han besøkte Norge fikk 300 jenter møte ungdomsidolet i løpet av tre dager.

FORRIGE BESØK: Sist 22-åringen gjestet Oslo sto konsert på Chateau Neuf og intervju med «Senkveld»-gutta på planen. Konserten endte med katastrofe, og Bieber forlot området. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORRIGE BESØK: Sist 22-åringen gjestet Oslo sto konsert på Chateau Neuf og intervju med «Senkveld»-gutta på planen. Konserten endte med katastrofe, og Bieber forlot området. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet var i mars i kontakt med konsertarrangør Atomic Soul, som henviste videre til managementet for kommentar.

Årets VIP-billetter vakte stor oppsikt når prisene ble kjent. Mellom 3195 og 17 040 kroner er det man måtte ut med for de gjeveste billettene. Og med den dyreste, skulle man blant annet få muligheten til å ta en selfie med Bieber, men sånn blir det altså ikke.

Får slakt

I helga inntar Bieber Telenor Arena på Fornebu like utenfor Oslo. Forventningene er nok høye hos fansen, men rundt om i verden får 22-åringens konserter negative tilbakemeldinger.

I Ottawa ble Bieber kritisert for å nesten ikke smile på scenen, og skal ha vært distansert under hele konserten. I Newark jublet fansen, men det så ifølge anmelderen ut som artisten kjedet seg på scenen.

Heller ikke under konsertene i Royal Farms Arena i Baltimore 7. juli, eller Madison Square Garden i New York 19. juli, imponerte han anmelderne.

«Det er dette som er Justin Bieber-gåten under konserten: Han er rett og slett ikke en eksepsjonell artist», skrev Baltimore Sun.

Radio.coms anmelder mente derimot at Biebers vokalprestasjoner og dansing i Madison Square Garden 19. juli var solid, men også hun poengterer kroppsspråket, og mente han framsto irritert, som om han var blitt urettferdig behandlet.

BIEBER ANKOMMER: - Nå kommer det en bil, og der sitter det en liten kanadier i baksetet, sier reporter Pedersen, med full jubel fra den oppmøtte folkemengden i bakgrunnen. Video: DBTV Vis mer