Nakendate-deltaker: - Ville ikke anbefalt noen å gjøre det samme

«Adam søker Eva»-deltakere mener man må være psykisk sterk for å være med på tv-konseptet.

(Dagbladet): - Jeg angrer ikke på at jeg ble med i serien, men jeg er tvilsom til om jeg ville gjort det igjen, sier Elisabeth Aase til Dagbladet.

Hun er én av totalt 18 deltakere som har sagt seg villig til å stille naken og usensurert opp i TVNorges nye nakendating-konsept «Adam søker Eva».

Programmet, som har premiere i kveld, er stemplet som kontroversielt allerede før serien er vist på tv.

Samtlige deltakere møtes nemlig i blanke messingen på en øy i Filippinene, hvor de helt usensurert skal prøve å finne kjærligheten - med kamera på slep. 

- Anbefaler det ikke Aase forklarer at hun ikke angrer på deltakelsen. Selv mener hun det var en opplevelse for livet, men at det imidlertid holder å delta én gang.

DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Da jeg meldte meg på hadde jeg et håp om å finne drømmemannen. Jeg trodde ikke at jeg kom til å gjøre det, men hadde et håp likevel. Ellers ville jeg nok ikke deltatt. Ellers trives jeg rett og slett naken, enten jeg soler meg, er i hagen eller på naturiststrender, sier Elisabeth Aase til Dagbladet. Foto: TVNorge
DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Da jeg meldte meg på hadde jeg et håp om å finne drømmemannen. Jeg trodde ikke at jeg kom til å gjøre det, men hadde et håp likevel. Ellers ville jeg nok ikke deltatt. Ellers trives jeg rett og slett naken, enten jeg soler meg, er i hagen eller på naturiststrender, sier Elisabeth Aase til Dagbladet. Foto: TVNorge Vis mer

- Nakendating passer ikke for alle. Jeg ville nok ikke anbefalt noen å gjøre det samme. Det blir litt opp til hver enkelt hva de føler seg komfortabel med, sier hun.

Heller ikke deltaker Susanne Govasli vil anbefale noen å delta i et slikt program, med mindre man liker å «gå utenfor sin egen komfortsone».

- Jeg måtte virkelig sette meg ned å tenke over konsekvensene i forkant. For å være med på et slikt konsept er man nødt til å være sterk psykisk. Man vet aldri hva som kommer etter at man har deltatt på noe slikt, sier hun. 

- Føre til ubehag Siden programkonseptet ble kjent har flere eksperter gått ut i media og reagert sterkt og fryktet hvilke konsekvenser det kan få for deltakerne. Psykolog Willy-Tore Mørch mener ringvirkningene ved å delta i et slikt program potensielt sett kan bli store.

- Når man blir eksponert på denne måten i beste sendetid, er det klart man skal tenke seg godt om. Jeg er temmelig sikker på at deltakelsen kan føre til ubehag for noen, og i verste fall kan det få konsekvenser i forhold til arbeidslivet, sier Mørch til Dagbladet.

DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg er på leting etter den store kjærligheten og har prøvd det meste som finnes der ute. Da jeg fikk vite at vi skulle kaste klærne og være helt naken, lo jeg litt for meg selv først, men etter å ha tenkt litt mer på det, tenkte jeg bare hvorfor ikke? sier Sindre Moen til Dagbladet. Foto: TVNorge
DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg er på leting etter den store kjærligheten og har prøvd det meste som finnes der ute. Da jeg fikk vite at vi skulle kaste klærne og være helt naken, lo jeg litt for meg selv først, men etter å ha tenkt litt mer på det, tenkte jeg bare hvorfor ikke? sier Sindre Moen til Dagbladet. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg forutsetter at kanalen har gjort deltakerne oppmerksom på at det kan komme en uheldig ettervirkning. De har ingen kontroll over hva som eventuelt havner i sosiale medier, eller på internett for øvrig. Slike ting vil bli stående bestandig, fortsette han.

Positiv opplevelse Deltaker Sindre Moen forklarer at også han tok noen runder med seg selv, før han takket ja til å bli med i programmet. 

- Jeg tenkte mye på hva folk ville komme til å si, og om det eventuelt ville bli mye hets rundt det hele. Jeg sitter likevel igjen med en utrolig bra opplevelse etter å ha vært deltaker i programmet, sier Moen.

Overfor Dagbladet forklarer TVNorge at de har tatt hensyn til deltakerne i forkant og under og etter innspilling.

- Når vi velger ut deltakere til realityprogrammer, er det alltid i samarbeid med psykolog. Alle som ble med til Filippinene, har vært gjennom grundige samtaler med psykolog. Vi tilbyr også alle psykologhjelp i etterkant av innspilling. Dette er et tilbud som også gjelder etter at programmet er sendt, sier Hanne McBride, mediesjef i TVNorge og Discovery Networks.

DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg har vel aldri vært et A4-menneske. Så jeg tok dette som en utfordring for meg selv. Det er jo litt spesielt å møte en naken mann på første date, men begge står i en situasjon der man er veldig følsom. Slik som verden har blitt nå, dømmer jo folk fort etter image. Her hadde man faktisk bare personligheten å stille opp med, sier Susanne Govasli til Dagbladet. Foto: TVNorge
DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg har vel aldri vært et A4-menneske. Så jeg tok dette som en utfordring for meg selv. Det er jo litt spesielt å møte en naken mann på første date, men begge står i en situasjon der man er veldig følsom. Slik som verden har blitt nå, dømmer jo folk fort etter image. Her hadde man faktisk bare personligheten å stille opp med, sier Susanne Govasli til Dagbladet. Foto: TVNorge Vis mer

De har også forberedt deltakerne på konsekvensene som kan følge etter deltakelsen.

- Vi har grundige samtaler med alle deltakerne om hva det vil si å være eksponert på TV, både når det gjelder presse, sosiale medier og annen oppmerksomhet, positiv som negativ. I og med at nakenhet ikke er dagligdags på norske skjermer, har vi vært i tett dialog med deltakerne for å sørge for at dette kan forbli en positiv opplevelse for dem.

DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg tenkte ikke på det å være naken som noe stort, og var mer opptatt av at jeg kunne finne den store kjærligheten. Et pluss var det å komme ut av sin egen komfortsone, og å utfordre seg selv. Jeg tenker ikke så mye på nakenheten, og det at andre får se meg naken gjør meg ingenting, sier Joakim Økland til Dagbladet. Foto: TVNorge
DERFOR SA JEG JA TIL NAKENDATING PÅ TV: - Jeg tenkte ikke på det å være naken som noe stort, og var mer opptatt av at jeg kunne finne den store kjærligheten. Et pluss var det å komme ut av sin egen komfortsone, og å utfordre seg selv. Jeg tenker ikke så mye på nakenheten, og det at andre får se meg naken gjør meg ingenting, sier Joakim Økland til Dagbladet. Foto: TVNorge Vis mer