Johnny Depp og Amber Heard

Når er det slutt

Sakens utfall er nå i juryens hender.

FERDIG: Rettssaken er nå ferdig. Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/NTB
FERDIG: Rettssaken er nå ferdig. Foto: AP Photo/Steve Helber, Pool/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Fredag ble sluttinnleggene i rettssaken mellom Amber Heard (36) og Johnny Depps (58) lagt frem, og resultatet er nå opp til juryen å avgjøre. Den endelige dommen kan ta alt fra noen timer til flere måneder.

Etter flere uker med intense vitnesforklaringer og fremlagt bevismateriale begynner nå saken å se lyset i enden av tunnelen.

Camille Vazquez (37) er blant advokatene på Depps juridiske team, og har i dag snakket til juryen i sakens avsluttende argument.

Klemte i retten

Hun har blitt særlig populær på sosiale medier de seineste ukene, og det er nærmest umulig å logge seg inn på TikTok uten at ansiktet hennes dukker opp.

Saken ble fulgt av millioner av mennesker verden over, noe som har medført heftige romansespekulasjoner mellom den unge advokaten og Depp. Duoen har sittet tett under rettssakens gang.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

Ikke bare har de sittet tett, men de har også blitt observert mens de klemmer og tuller i rettssaken - noe flere har tatt som et tegn på at det er varme følelser mellom Depp og Vasquez.

Også i dag delte paret en klem etter Vazquez siste uttalelser i retten.

37-åringen har reagert på romanseryktene etter hun fikk spørsmål fra TMZ om det ligger noe mer bak det vi fikk se i den direktesendte rettssaken.

Advokaten valgte imidlertid å ikke svare med ord, men lo, børstet håret til side og vinket til den oppmøtte fansen utenfor rettslokalene.

Jublet i salen

Det er heller ikke tvil om at den langstrakte rettssakens slutt var en lettelse for alle i salen.

Salen brøt nemlig ut i jubel og applaus etter at dommeren avsluttet rettssaken.

VITNE: Da et kjent navn dukket opp, brøt det ut full «jubel» blant Johnny Depps advokater. Vis mer

Depp saksøker Heard for injurier for 50 millioner dollar i forbindelse med Washington Post-spalten: «Jeg talte opp mot seksuell vold - og møtte kulturens vrede. Det må endres».

Heard nevnte ikke Depp ved navn i artikkelen, men advokatene hans har i retten hevdet at det er klart det handler om ham.

Heard saksøker også Depp for 100 millioner dollar på grunn av uttalelser fra Adam Waldman, en advokat for Johnny Depp, som ble sitert i Mail Online-artikler i 2020.

- Gi ham livet tilbake

Etter seks uker i rettssalen i Virginia er det nå opp til juryen å bestemme hvem som vinner saken.

I dag presenterte advokatene Camille Vazquez og Ben Chew Depps sluttprosedyre overfor juryen.

Her ba de blant annet juryen om å «gi ham livet tilbake».

STILLHET: Dommeren i rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard så seg lei av alle lydene fra de frammøtte i rettssaken under utspørringen av Amber HEARD. Vis mer

- Før Amber Heard hevdet ingen kvinne at Depp var voldelig, i løpet av hans 58 år. Og siden Heard kom med den falske påstanden, har ingen kvinne stått frem heller. Det er #MeToo uten noe #MeToo, sa Chew i retten.

Han påminnet også juryen om at Depp var sammen med Vanessa Paradis i 14 år før han ble sammen med Heard. Paradis og Depp deler også to barn.

- Det er en overgriper i denne rettssalen, men det er ikke Mr. Depp. Og det er et offer for overgrep i hjemmet i denne rettssalen, men det er ikke Mrs. Heard, sa Vazquez under sluttinnlegget.

- Tre setninger avgjør saken

Ben Rottenborn var først ut fra Amber Heards juridiske team. Han innledet sluttinnlegget med å spørre juryen om budskapet som Depp og advokatene fremmer.

KREVENDE: Amber Heard sleit tilsynelatende med å holde tårene tilbake da hun ble bedt om å beskrive starten av forholdet med eksmannen Johnny Depp. Vis mer

- Til alle offer for vold i hjemmet overalt - hvis ikke du tok bilder, skjedde det ikke, sa Rottenborn til Depps juridiske team som tidligere har omtalt Heards manglende voldsbevis.

- I Depps verden forlater du ikke Depp. Og hvis du gjør det, vil han starte en kampanje for global ydmykelse mot deg. En svertekampanje, fortsatte han.

Rottenborn hevdet at Depps juridiske team prøver å gjøre juryen medskyldig i å ødelegge Heards karriere og liv.

Advokten sa også at det er tre setninger som kan avgjøre utfallet av saken. Han tok opp de tre angivelig ærekrenkende uttalelsene i Heards artikkel, som retten også hørte fra Depps team tidligere i dag.

«Tissue gate»: Flere har reagert på hva Amber Heard gjorde med servietten under rettssaken mot Johnny Depp. Video: Reuters/Twitter. Reporter: Håvard T-L Knutsen Vis mer

De tre setningene er:

- Så for to år siden ble jeg en offentlig person som representerte overgrep i hjemmet, og jeg kjente hele kraften av vår kulturs vrede for kvinner som uttaler seg.

- Jeg hadde det sjeldne utsiktspunktet å se, i sanntid, hvordan institusjoner beskytter menn anklaget for overgrep.

- Jeg talte opp mot seksuell vold – og møtte kulturens vrede. Det må endres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer