Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Samuel Massie og bestefar:

- Når jeg blir innlagt skal så klart bestefar også bli det

Samuel Massie deler åpenhjertig om sin egen og bestefarens helsetilstand.

INNLAGT: Nylig ble det kjent at Samuel Massie var innlagt på sykehuset. Nå er også bestefaren Arne Ulvolden innlagt med sykdom. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
INNLAGT: Nylig ble det kjent at Samuel Massie var innlagt på sykehuset. Nå er også bestefaren Arne Ulvolden innlagt med sykdom. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne måneden kunne eventyrer og TV-profil Samuel Massie (26) avsløre at han var innlagt på sykehus etter å ha begynt å kaste opp blod, og at den kommende turen med bestefaren Arne Ulvolden (83) derfor måtte utsettes.

Søndag ettermiddag deler Massie nok en oppdatering på sin Instagram-profil, men denne gangen om sin 83 år gamle bestefar.

- Når jeg blir innlagt så skal så klart bestefar også følge etter, skriver han, og fortsetter:

- Han er innlagt på isolat på Haukeland sykehus da han har fått betennelse i lungene og sover og puster saltvann natt og dag, mens mamsen passer på og holder ham med selskap.

Videre skriver eventyreren at det ikke er lett for mora nå som både faren og sønnen er pjusk.

Til Dagbladet fortalte Massie nylig at de medisinske undersøkelsene tyder på at han har pådratt seg rifter i både magesekken og tarmen, og at det er dette som har forårsaket blødningene.

- Det er jo ingen spøk å bli syk når man er gammel, men uansett så er vi begge ved godt mot, og det å ligge syk inne, er en fin tid for å drømme seg ut og bort, fortsetter han.

Overfor Dagbladet forteller Massie at bestefaren har pådratt seg et parainfluensavirus, som ifølge Folkehelseinstituttet er en vanlig årsak til luftveisinfeksjoner.

BESTEVENNER: Den reiselystne oppdageren Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar. Se reaksjonene på de rørende hilsnene til hverandre. Video: Henning Lillegård/Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Ikke funnet alle blødningene

- Det er jo litt typisk at når sykdommen først kommer, så slår den oss begge rett ut. Man er jo alltid litt nervøs når en på over 80 blir innlagt på akutten, sier han til Dagbladet.

26-åringen påpeker at bestefaren er sterk, og at han fremdeles er sulten på livet.

VIL UT: Samuel og bestefaren skulle egentlig vært på tur til India nå. Den måtte de utsette, men er klare på at de skal ut igjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VIL UT: Samuel og bestefaren skulle egentlig vært på tur til India nå. Den måtte de utsette, men er klare på at de skal ut igjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde nok vært hakket mer redd om han lå der og ikke hadde noe å leve for, eller noe å bli frisk for. Bestefar er jo en gammel mann, men både han og jeg er fast bestemt på at han skal bli enda eldre.

I kjent stil er Massie svært optimistisk, og sier videre at han ser for seg at han og bestefaren innen kort tid vil ligge på samme sofa og pleie hverandre litt.

Når det gjelder sin egen helsetilstand, forteller Massie at den er stabil, men at han fremdeles undersøkes.

- De har ikke funnet alle blødningene, men formen min er på dette tidspunktet bedre enn bestefars.

Massie er nå blitt skrevet ut av sykehuset, men må inn og ut på utredning.

Forsker

Som nevnt over hadde de to planlagt en ny reise sammen, denne gangen til India. Nå som de begge ligger nede for telling, som Massie selv sier, er det lite sannsynlig at de vil reise av gårde i nærmeste framtid.

- Men vi har vært ute for utfordringer før, og vet at vi ikke må miste motet av litt motgang og sykdom.

Nylig kunne Massie fortelle til Dagbladet at han til høsten trer inn i rollen som medforsker ved Universitetet i Bergen, i et prosjekt på aktiv aldring.

View this post on Instagram

"Skrevet ut!" Etter å ha spydd blod i noen dager sammen med "pjusk" form ble jeg innlagt på akutten på Ålesund sykehus igår kveld. Med fantastisk legehjelp fra både her og Sandnes igår og forrigårs er vi blitt enige om at foredraget til meg og bestefar i Kolbotn Kulturhus ikveld kan gjennomføres, og jeg føler meg herved i toppform! Det er alltid en vanskelig balansegang med alt man ønsker å få gjort her i livet, samtidig som man må ha med seg helsen og kroppen underveis. Det er fort gjort å tenke kortsiktig og hva ønsker jeg å få til i akkurat dette øyeblikket, mens er man smart så er langsiktig tenkning, både i arbeid, helse og relasjoner det jeg tror man kan høste best av. Den balansegangen mellom å hvile idag for å komme sterkere tilbake imorgen er noe jeg skal fortsette å se på med undring, men jeg kan hverfall konkludere med at jeg har fått hvilt idag og kommer sterkt tilbake ikveld! :D Som dere ser på bildet har jeg begynt "utskriviningen" allerede men om alt går bra så skrives jeg forhåpentligvis ut om noen timer her i vakre Sunnmøre. Nok en takk til norsk helsevesen som virkelig har tatt meg godt imot slik at nye planer for fremtiden kan legges! #Ålesund #sykehus #akutten #blodtrykl som en gamling #turne med #samuelogbestefar #kolbotnkulturhus #parkenKulturhus #sandnesKulturhus Alfie for ung til å stryke med, aldri for gammel for å leve :D #foredrag #kunstenåleve

A post shared by Samuel Massie (@samuelmassie) on

- Bestefar har fremdeles kreft, men av en eller annen grunn vokser ikke den når vi er på tur, så vi kan ikke vente for lenge før vi finner på et eller annet, sier han nå, og fortsetter:

- Jeg er jo blitt forsker ved universitetet, hvor jeg forsker på nettopp dette, og det å se forskjellen på hvordan en vanskelig situasjon kan bli enklere bare man har lysten på livet med seg er fascinerende. Både bestefar og jeg er ved godt mot, for vi vil begge leve!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!