Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Narkosak mot TV-kjendis henlagt

- Jeg er så utrolig glad for at jeg er blitt trodd.

HENLAGT: TV-kjendisen som ble siktet i oktober er nå skrevet ut av saken. Han satt sju uker i fengsel, og beskriver perioden som «beintøff». Foto: Politiet
HENLAGT: TV-kjendisen som ble siktet i oktober er nå skrevet ut av saken. Han satt sju uker i fengsel, og beskriver perioden som «beintøff». Foto: Politiet Vis mer

I oktober i fjor landet et småfly på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Tre tyske menn ble pågrepet på stedet, mens tre nordmenn - deriblant en kjent tv- og utelivsprofil - ble tatt like etterpå.

Den siktede profilen, som hele tiden har nektet straffskyld, ble først varetektsfengslet i to uker. I slutten av oktober ble fengslingen forlenget med to uker, der han ble sittende i total isolasjon med brev- og besøksforbud. I november kom begjæringen om to nye uker i varetekt.

Den 21. november, sju uker etter pågripelsen, ble han løslatt. Nå har politiet valgt å henlegge saken mannen.

- Beintøft

TV-kjendisen sier til Dagbladet at nyheten fra statsadvokaten er en stor lettelse.

- Jeg er så utrolig glad for at jeg er blitt trodd. Jeg har visst hele tiden at jeg var uskyldig dratt inn i denne saken, og nå skal det bli fint å endelig legge alt dette bak seg.

Sju uker bak lås og slå ble en hard påkjenning for ham, spesielt siden han hele tida hevdet sin uskyld. Til slutt ble han altså trodd.

- I perioder har dette naturligvis vært beintøft. Å sitte uskyldig varetektsfengslet, uten på vite noen ting, tror jeg alle skjønner var ille. Men nå får jeg se fremover.

Om tv-kjendisen vil kreve erstatning av staten, er foreløpig ikke kjent. Dagbladet har så langt ikke kommet i kontakt med mannens advokat.

Henlagt

Ifølge VG er det nå tatt ut tiltaler mot tre personer i saken. I tillegg skrives altså ovennevnte TV-profilen og to andre menn, som alle tidligere har vært siktet, ut av saken. De var alle siktet for narkotikaforbrytelser, men da saken var ferdig etterforsket hos politiet, ble det bestemt at forholdene mot disse tre mennene skulle henlegges.

Statsadvokaten fulgte rådene i innstillingen, noe som betyr at saken mot nordmennene nå er henlagt og avsluttet.

- Vi har vurdert bevissituasjonen slik at det har vært tilstrekkelig grunnlag for å tiltale de tre som er tiltalt, og ikke tilstrekkelig grunnlag for de andre siktede, sier Irlin Irgens til avisa.

- Totalt uforstående

Politiet har tidligere bekreftet at totalt seks personer er siktet etter at det omtalte flyet, som ikke hadde landingstillatelse, landet på Kjeller flyplass i Akershus.

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. Dagbladet kjenner ikke identiteten på den sjette siktede.

Tre tyske menn ble pågrepet på stedet. En av dem, en mann i 40-åra, har erkjent straffskyld. De to andre, som var pilotene under den ulovlige flyvingen, hevder at de ikke visste at småflyet var fullt av narkotika.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten Vis mer

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Kristina Emilie Brusgaard, kunne etter pågripelsen fortelle til VG at hun ikke kunne gå inn på mistankegrunnlaget - men at det var en tilknytning mellom ham og beslaget som var gjort i flyet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media