Nasjonalsangflause under Super Bowl

Christina Aguilera sang feil.

ÅPNET FESTEN: Christina Aguilera sang nasjonalsangen før kampstart, og avsluttet den med et særdeles langt braaave. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS
ÅPNET FESTEN: Christina Aguilera sang nasjonalsangen før kampstart, og avsluttet den med et særdeles langt braaave. Foto: GARY HERSHORN/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Christina Aguilera, som er fra Pittsburgh, hadde æren av å synge nasjonalsangen før Super Bowl mellom Green Bay Packers og Pittsburgh Steelers - men det gikk ikke helt knirkefritt.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press bommet hun nemlig på teksten.

SANGBLEMME: Christina Aguilera glemte en setning, forsøkte å kamuflere det - men ble oppdaget. Foto: JOE ROBBINS/GETTY IMAGES/AFP
SANGBLEMME: Christina Aguilera glemte en setning, forsøkte å kamuflere det - men ble oppdaget. Foto: JOE ROBBINS/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

Da hun skulle sunget «O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?» repeterte hun i stedet en tidligere strofe, med en viss variasjon: «What so proudly we watched at the twilight's last gleaming».

Den samme strofen hun sang tidligere, bortsett fra at «watched» i stedet for «hailed».

Tenkte på puppestuntet For første gang siden puppestuntet til Janet Jackson i 2004 ble en kvinne invitert til å stå for verdens største pauseunderholdning.

SLASH-BESØK: Fergie fikk med Slash på en gjesteopptreden under showet. Foto: STREETER LECKA/GETTY IMAGES/AFP
SLASH-BESØK: Fergie fikk med Slash på en gjesteopptreden under showet. Foto: STREETER LECKA/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

The Black Eyed Peas med Fergie i spissen fikk sjansen etter at NFL-ledelsen så ut til å bare satse på godt voksne menn som Paul McCartney, The Rolling Stones, Prince, Tom Petty og Bruce Springsteen og The Who.

Og Fergie fortalte før opptredenen at hun ikke hadde Janet-bråket i bakhodet.

LØFTET OPP: Usher dukket også opp på ei låt. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS
LØFTET OPP: Usher dukket også opp på ei låt. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS Vis mer

- Det er utfordrende, for du har lyst til å være litt sexy - men samtidig ikke så lysten på å havne i trøbbel. Derfor kommer vi til å være nøye med garderoben og det skal ikke være noen funksjonsfeil, sa Fergie ifølge Los Angeles Times.

Hun står ofte ganske så lettkledd på scenen, men lovte å ikke tråkke over streken på Cowboys Stadium.

Firet ned fra taket - Jeg har hatt på noen avslørende antrekk i musikkvideoer, men dette er Super Bowl, det skal være noe for hele familien, sa hun til Access Hollywood.

FOR MYE PUPP: Janet Jackson sang sammen med Justin Timberlake under Super Bowl i 2004, men av en eller annen grunn var det ikke vokalprestasjonen som kom i fokus etterpå. Foto: WIN McNAMEE/REUTERS
FOR MYE PUPP: Janet Jackson sang sammen med Justin Timberlake under Super Bowl i 2004, men av en eller annen grunn var det ikke vokalprestasjonen som kom i fokus etterpå. Foto: WIN McNAMEE/REUTERS Vis mer

Og Fergie klarte å holde seg i skinnet.

Showet var selvfølgelig spektakulært og det startet med at The Black Eyed Peas ble firet ned fra taket i arenaen, foran nærmere 100 000 elleville tilskuere. Foran scenen sto flere hundre dansere i lysende drakter.

NED FRA TAKET: The Black Eyed Peas entret scenen fra taket. Foto: BOB CARR/GETTY IMAGES/AFP
NED FRA TAKET: The Black Eyed Peas entret scenen fra taket. Foto: BOB CARR/GETTY IMAGES/AFP Vis mer

I løpet av en 12 minutter lang medley var de innom flere av sine egne hits og Fergie sang «Sweet Child Of Mine» med Slash på gitar. Usher gjorde også en gjesteopptreden.

NFL-ledelsen satset på mye kvinner i natt, norsk tid.

SANG: Lea Michele sang «America the Beautiful» i forkant av kampen. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS
SANG: Lea Michele sang «America the Beautiful» i forkant av kampen. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS Vis mer

I tillegg til Aguileras nasjonalsang, sang Lea Michele «America the Beautiful» før kampstart.

Men selv om damer med mikrofon fikk innpass, var det ingen cheerleadere rundt banen - noe som er første gang på over 40 år i Super Bowl-sammenheng. Og grunnen var ganske enkel: Packers og Steelers er to av de seks lagene i NFL som ikke har offisielle cheerleader-grupper.