Natta, Seltzer

«Natta, Norge» med Thomas Seltzer gir Jon Blund et ansikt, gjesp.

DRIT DEM UT DER DE ER: Thomas Seltzer titter inn i Norge by night uten at det blir annet en noen små smil og mest søvn. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
DRIT DEM UT DER DE ER: Thomas Seltzer titter inn i Norge by night uten at det blir annet en noen små smil og mest søvn. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Vi i denne nasjonen av fordommer, handlingslammelse og Facebook-Høyre har mer enn nok å stri med, men vi har også TV2 med de faste postene «God morgen, Norge» og «God kveld, Norge», så det er ikke noe rart i at Thomas Seltzer og hans mannskap døpte den nye serien «Natta, Norge» som hadde premiere mandag kveld.

Søvnig Forventninger? Joda, Seltzer har jo virkelig skapt seg et dirty navn etter mange  skarpe sesonger som leder av det tidvis geniale «Trygdekontoret», så vi ville gjerne være med Thomas-toget ut på tur i Norge trill rundt for å treffe «hverdagsmenneskene», som det så fjongt heter i forhåndsreklamen.

Det gikk fem minutter, så begynte søvnen å banke forsiktig på døra. Gjesp. Sovetablett«Natta, Norge» funker ikke som parodi på noe som helst, hvis det var intensjonen. «Natta, Norge» er i beste fall en fin liten sovetablett som i uttrykket baler rundt i et landskap av slapp satire, «Norge rundt», «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», «Midt i smørøyet» og tilsvarende serier som tidligere er laget av mer eller mindre hippe folk fra ring 2 og 3 - som på død og liv skal rundt i landet eller finne rare ting i den store og gale verden. Puh. TransportetappeSeltzer er selvsagt så bra som bare han kan være, men ideen og gjennomføringen har verken sjarm, nerve, humor eller alvor nok til at det er verdt å bruke tid på i det hele tatt. Det er rett og slett dørgende kjedelige, uten mål og mening, helt uten klo. Ikke er det spesielt ironisk spennende heller. «Natta, Norge» vil nok om noen år bli sett på som en transportetappe der alle sammen var enige om at det var en fin tur på Statens satser for diett, et frikvarter fra «Trydekontoret».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer