Du leser nå Dagbladet Pluss

Naturen kaller på Onkel Skrue

Eiendomsmillionær Christian Ringnes (56) avlyser lett et møte for en tur i marka. Men den virkelige roen finner han på do.

Varemerket på plass: Christian Ringnes ta bare av seg tørkleet når han dusjer. Akkurat dette fikk han av datteren til venn.
Varemerket på plass: Christian Ringnes ta bare av seg tørkleet når han dusjer. Akkurat dette fikk han av datteren til venn.Vis mer

- Jeg er som Napoleon, sier Christian Ringnes og lener seg tilbake.

- Heller stor frosk i liten dam enn liten frosk i stor dam. Jeg vil ha litt kontroll over arenaen jeg er i.

Dammen er Oslo. Vi snakker om millionene han har brukt på hjembyen, og de langt større summene han har tjent på den. Eiendommene og kunstgavene hans ligger som glitterprikker over sentrumskartet. Det nyeste prosjektet er en skulpturpark i Ekebergskogen til 300 millioner kroner.

Det er som å be om hissige reaksjoner.

Dagbladet ble sluppet inn på Ringnes sitt eget småflaskemuseum i Oslo sentrum, mens hovedpersonen var forsinket. Museumsleder Magda viste vei forbi champagnefontenen, skranken formet som en flasketut og inn i utstillingen av bitte små spritflasker. Mot «Fuglefjellet», et høyt steinberg fullt av små fugleformede flasker, videre gjennom lyden av et fossefall som ikke var å se, hylene fra 25 fugler som i hvert fall ikke var å se, og ned til en nyttårskald kjeller med lunsj på bordet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.