Prins Harry og Meghan:

Navnevalg får kritikk: - Frekt

Hertugparets navn på dattera har fått enkelte til å heve øyenbrynene. Hertugparet raser mot BBC, og mener alt er i skjønneste orden.

LILIBET: Prins Harry og hertuginne Meghan valgte å kalle opp sin første datter etter dronning Elizabeth. Det falt ikke i god jord hos alle. Foto: Splash News / NTB
LILIBET: Prins Harry og hertuginne Meghan valgte å kalle opp sin første datter etter dronning Elizabeth. Det falt ikke i god jord hos alle. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forrige uke kunne prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ønske sitt andre barn velkommen til verden, dattera Lilibet Diana Windsor-Mountbatten.

Navnevalget har naturligvis vakt oppmerksomhet da dattera både er kalt opp etter prins Harrys mor og bestemor. Dronning Elizabeth (95) har nemlig kallenavnet Lilibet innad i familien.

- Jeg synes det er en vakker hyllest til dronninga, og kanskje spesielt etter alt bråket som har vært. For selv om Harry og Meghan hele veien har snakket varmt om henne, har handlingene deres gjort det vanskelig for hele familien, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle da navnevalget ble kjent.

- Frekke

Meningene er imidlertid delte, ettersom det nettopp har vært konfliktfylt mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Kongehusekspert Angela Levin uttalte til «Good Morning Britain» tidligere denne uka at hun ikke tror navnevalget ble godt mottatt hos dronninga.

- Etter det som skjedde tror jeg hun er desperat ulykkelig fordi de var utrolig frekke mot henne. Jeg tror ikke det er en god idé. Jeg synes det er ganske frekt mot Hennes Majestet, sier hun i programmet, som blant annet er blitt omtalt av Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer