Archie Harrison Mountbatten-Windsor

- Navnevalget sier mye om framtida hans

Britiske medier har analysert navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor - og mener det er en grunn til at hertuginne Meghan og prins Harry valgte akkurat det.

BABYLYKKE: Mandag morgen fødte hertuginne Meghan en sønn. Nå viser det lykkelige ekteparet fram barnet for første gang. Video: CNN Vis mer

Onsdag ble Archie Harrison Mountbatten-Windsor presentert for omverdenen. Prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) førstefødte kom til verden mandag morgen.

Dagbladet har tidlig skrevet at navnet overrasker, da de nybakte foreldrene ikke har valgt å henge seg opp i gamle kongelige tradisjoner. Ofte kan kongelige navn også linkes til eldre slektninger.

Den lille har foreløpig heller ikke fått noen adelstitler til sitt navn.

The Guardian skriver på kommentatorplass at navnet trolig er valgt fordi foreldrene vil at sønnen skal få en så normal oppvekst som mulig.

VISER FRAM SØNNEN: Da Meghan og Harry viste fram sønnen sin for første gang, fortalte de hvordan de siste dagene har vært for dem. Video: CNN Vis mer

Populært navn

Også Sky News skriver at det nye medlemmet i den britiske kongefamilien trolig ikke vil være like mye å se i rampelyset som sine familiemedlemmer.

«Navnet sier mye om framtidsplanene for denne lille gutten», skriver de på kommentatorplass.

Ifølge nyhetskanalen kommer hertuginnen og prinsen til å være spesielt forsiktige med hvor mye vi får se til lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Selve fornavnet skal bety genuin og modig, og er et populært navn i Storbritannia.

Se&Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tror navnevalget kan ha med en modernisering av det britiske kongehuset å gjøre. Hun forteller at Archie kan være en moderne variant av det gamle, populære navnet Arthur, som det jo var spekulert i om barnet skulle hete.

- Archie er et populært kallenavn for Arthur. I moderne tid er også Archie et populært navn i Storbritannia. Her ser vi nok en modernisering av kongehuset, ved at de kongelige velger navn ut fra den tiden de lever i, forteller Caroline Vagle.

Sønn av Harry

Hun påpeker at hertugparet har gjort en vri med mellomnavnet til sønnen.

- Mellomnavnet Mountbatten-Windsor er også interessant. Mountbatten er familienavnet til prins Philip, mens Windsor er dronning Elizabeth sitt. Her har de to navnene blitt slått sammen til ett.

Navnet ble ifølge The Guardian satt sammen i 1960, da dronning Elizabeth bestemte at etterkommere av henne som ikke blir omtalt som «Deres Kongelige Høyhet» kan bruke det. Verken prins Harry, prins William eller Williams tre barn bruker etternavnet.

Navnet Harrison, som er av britisk opphav, er svært passende. Det betyr nemlig «sønn av Harry».

Til tross for at lille Archie har fått etternavnet Mountbatten-Windsor, er trolig ikke dette et navn han kommer til å bruke i hverdagslige sammenhenger. Ifølge Harpers Bazaar er det nemlig vanlig at de kongelige barna går under foreldrenes tittel, blant annet på skolen.

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor er for øvrig nummer sju i rekken til å arve den britiske tronen.