SNAKKER UT: Benedict Cumberbatch (40) forteller i et intervju med Vanity Fair at fansen ikke tror at han er gift eller har barn. Her er han sammen med kona Sophia Hunter på fest tidligere i år. Foto: NTB scanpix 
SNAKKER UT: Benedict Cumberbatch (40) forteller i et intervju med Vanity Fair at fansen ikke tror at han er gift eller har barn. Her er han sammen med kona Sophia Hunter på fest tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Benedict Cumberbatch:

- Folk tror kona mi er et PR-stunt

Hollywood-stjernas fans, «Cumberbitches», lar ham ikke få fred.

Den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch (40) har siden starten av 2000-tallet markert seg som en av Storbritannias mest begavede skuespillere.

Foruten å portrettere Sherlock Holmes i suksesserien «Sherlock» de siste seks årene, dro han inn haugevis med nominasjoner for sin rolle i «The Imitation Game».

Han har dessuten vært å se på kinolerret i filmer som «The Hobbit»-trilogien og «The Fifth Estate».

Prestasjonene på skjermen har gitt skuespilleren en helt egen armé av fans, som velger å kalle seg selv noe så lekkert som «Cumberbitches». Selv om de fleste er snille, forteller 40-åringen nå at han har støtt på problemer med de ivrige tilhengerne.

Enkelte tror ikke at han er gift eller har barn engang.

- Skremmende oppførsel

Det er i novemberutgaven til Vanity Fair at den populære briten snakker ut.

Foruten å pryde den prestisjetunge forsida, snakker han om livet som sex-symbol og det å være «Internettets kjæreste».

- Det finnes folk der ute som tror at kona og barna mine er PR-stunt, sier skuespilleren til bladet og fortsetter:

- Jeg tror det har noe å gjøre med ideen om at «Internettets kjæreste» ikke kan tilhøre noen andre. Det er umulig at han skal tilhøre noen andre enn meg. Det kalles stalking. Det er besettende, vridd og veldig skremmende oppførsel, forklarer han.

«Internettets kjæreste» er et begrep som brukes om profilerte skuespillere som ofte har kvinnelige fans.

Sammen deler fansen bilder, fanfiction og historier om idolet sitt. Tom Hiddleston har også hatt stempelet på seg tidligere.

På tross av den enorme mengden «Cumberbitches» stjerna har, har han problemer med å se hvorfor han er såpass godt likt.

- Jeg sliter med å forstå hva fansen ser når jeg står foran speilet. Jeg ser bare feilene mine og det er det jeg alltid har sett, forklarer han.

Politisk aktiv

Cumberbatch har de siste årene markert seg som mer enn bare en skuespiller med sjarm.

I fjor gikk han hardt ut mot britiske myndigheter, som sa ja til å bare ta imot 20 000 syriske flyktninger over fem år, ifølge Dagbladet.

Kjendisen skal ifølge Daily Mail ha avsluttet sin en appell da med å utbryte «fuck the politicians» under en forestilling, noe som i følge avisen sjokkerte flere publikummere.

40-åringen er også synlig som forkjemper for flere veldedige organisasjoner.

Så langt skal han ha samlet inn rundt 150 000 pund til organisasjonen Save The Children i forbindelse med Hamlet-forestillingene han holdt for noen år siden, ifølge The Guardian.

Selv om enkelte fans ikke tror at han er gift, finnes det klare bevis.

Da «The Imitation Game»-stjerna forlovet seg med sin nåværende kone, teaterregissør Sophie Hunter, ble forlovelsen nemlig kjent gjennom en notis i «Fødsler, dødsfall og ekteskap»-seksjonen i den britiske avisen The Times.

«Benedict, sønn av Wanda og Timothy Cumberbatch av London, og Sophie, datter av Katherine Hunter av Edinburgh og Charles Hunter av London, har forlovet seg», het det i notisen.

Stjerna Eddie Redmayne gjorde det samme da han tidligere i år ble far. Det ble beskrevet som å «ta en Cumberbatch».

Saken ble først publisert på Seoghør.no.