- Negativt å være eksen til Haakon

Cathrine Knudsen svanger med baby og utstilling.

|||— Jeg våkner opp med Cathrine Knudsen hver dag, spøker Oslos ordfører, Fabian Stang.

Over senga hans henger maleriet som han kjøpte allerede på hennes første utstilling.

— Bildet er det første som møter meg om morgenen. Jeg blir mer og mer glad i det som tida går og stadig ser jeg noe nytt i bildet.

Utstillingsklare Cathrine Knudsen (34) har flere kjente navn på kundelista, men vil ikke røpe hvem som kjøper kunsten hennes.
Hun kjenner på et av maleriene sine med fingertuppene. Overflaten er ruglete og glatt på samme tid.

Tykke lag med olje påført med spatel, oppbyggende sparkel og matt lakk kjennetegner maleriene hennes.

— Jeg jobber i mange omganger med samme bilde. Dette har jeg brukt to og et halvt år på. Jeg vil at bildene mine skal ha dybde og
struktur. Og jeg er opptatt av at de skal ha et gammelt, slitt uttrykk, sier kunstneren.

Hun er ikke bare aktuell med utstilling, hun venter også barn nummer to. Det at hun har en karriere bak seg som en av landets mest populære fotomodeller og er ekskjæresten til kronprins Haakon, tror hun ikke har vært udelt positivt for kunstkarrieren.

— I begynnelsen skapte det nok en interesse rundt meg. Men fallhøyden var stor og jeg har følt at det har vært negativt. For eksempel var galleristen her veldig skeptisk til å stille ut bildene mine første gang. Men nå har jeg jobbet med kunst såpass lenge at jeg har fått bekreftet at det er produktet jeg leverer og ikke jeg som person som er avgjørende for responsen, sier Knudsen.