John Carew:

- Nei, det er ikke meg selv jeg spiller

«Heimebane»-aktuelle John Carew har, ifølge seg selv, lite til felles med karakteren han spiller i den populære NRK-serien.

<strong>SUKSESS:</strong> John Carew gjør for tiden stor suksess i NRK-serien «Heimebane». I serien spiller han en fotballspiller som karrieremessig likner veldig på ham selv. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SUKSESS: John Carew gjør for tiden stor suksess i NRK-serien «Heimebane». I serien spiller han en fotballspiller som karrieremessig likner veldig på ham selv. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I disse dager gjør tidligere fotballspiller John Carew (38) stor suksess i NRK-serien «Heimebane», som er nominert til flere «Gullruten»-priser.

I serien spiller 38-åringen den kjente fotballspilleren Michael Ellingsen, som i flere år har gjort suksess i store utenlandske klubber, men nå er tilbake i Norge og Ulsteinvik hvor han spiller for Varg IL.

Selv har Carew spilt for klubber som Vålerenga, Rosenborg, Valencia og Aston Villa, i tillegg til at han var på landslaget fra 1998 til 2011.

Hans egen fotballhistorie er dermed svært lik rollefiguren Michael Ellingsens karriere.

I høst ble Carew singel, da han og Camilla Haukaas gikk fra hverandre etter tre år som kjærester. Også rollefiguren hans i «Heimebane» går gjennom det som tilsynelatende kan være starten på et brudd. Da er det kanskje lett for mange å tro at serien er inspirert av Carews eget liv.

- Nei, det er ikke meg selv jeg spiller, forteller Carew når Dagbladet møter ham på Morten Ramm (39) sitt humorevent.

Ingenting til felles

Selv forteller Carew nemlig at det er få likheter mellom ham selv og rollefiguren han spiller i «Heimebane».

NAKENFOTOGRAFI: John Carew intervjues på etterfesten til Gullruten i Bergen. Carew snakker om fotografi-hobbyen og andre ting han driver med. Vis mer

- Vi har ikke så mye til felles egentlig, annet enn at vi er på samme alder og har spilt fotball. Livssituasjonen og personligheten er veldig forskjellig, forteller han.

I «Heimebane» blir seerne kjent med Michael Ellingsen gjennom familiedrama, utroskap og sjalusi. Selv syns Carew disse temaene har vært morsomt å jobbe med.

- Det er veldig gøy for meg å kunne grave i noe helt annet, og stå i utfordringer jeg ikke har selv, sier han.

I serien spiller han blant andre sammen med skuespiller Ane Dahl Torp (42), i rollen som Helena Mikkelsen, Norges første kvinnelige fotballtrener i den norske eliteserien.

- Ane er en fantastisk skuespiller. Det er veldig gøy å kunne jobbe med en så dyktig skuespiller som henne, forteller han.

Brudd

Etter tre år som samboere og kjærester, ble det i oktober i fjor kjent at John Carew og Camilla Haukaas hadde valgt å gå hver til sitt.

«Det er slutt mellom oss. Vi er fortsatt glade i hverandre, men er kommet til felles enighet om at det er best for begge å være venner - og ikke kjærester», sa Haukaas og Carew i en felles uttalelse til Se og Hør den gang.

Det var i april i 2015 at Se og Hør kunne avsløre at det hadde slått gnister mellom de to.

Paret hadde da vært sammen en stund. Hun er utdannet innen interiørdesign og var med på Kari Traa-lekene på TV3 for fem år siden.

Drømmer om kjernefamilie

I et intervju med Dagbladet i november fortalte Carew at han fortsatt drømmer om å få seg en kjernefamilie, slik rollefiguren hans i «Heimebane» har.

- Forhåpentligvis kommer det til å skje seinere. Men nå har jeg så mange andre ting jeg ønsker å gjøre, og det tar mye av tankene, energien og fokuset mitt, sa han, og la til:

<strong>BRUDD:</strong> John Carew bekreftet til Se og Hør i fjor at forholdet mellom han og Camilla Haukaas var over. Her er de sammen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BRUDD: John Carew bekreftet til Se og Hør i fjor at forholdet mellom han og Camilla Haukaas var over. Her er de sammen på Se og Hørs Kjendisgalla i 2016. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg vil være med og skape fine ting, og utvikle meg selv. Og så håper jeg det blir familie og barn etter hvert.

Har en sønn fra før

Den tidligere fotballstjerna - og nåværende forretningsmannen - har allerede en sønn, Tyrese, som ble født i 2004. Sønnen bor i Norge sammen med moren sin, mens Carew til vanlig er bosatt i London.

I en årrekke var Carew en av Norges stolteste «eksportvarer», som fotballstjerne i store internasjonale klubber.

De siste åra har han imidlertid prøvd seg på en mer kunstnerisk karrierevei, både som fotograf og som skuespiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer