Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nei, dronningen er ikke død

Twitter i sorg etter falske meldinger om at dronning Elizabeth er død.

Ikke tro alt du leser: En falsk twitterkonto delte torsdag «nyheten» om at dronning Elizabeth var død. Meldingen viste seg fort å ikke stemme, men likevel hadde et stort antall twitter-brukere gått på den makabre spøken. Foto: Suzanne Plunkett / AFP / NTB Scanpix
Ikke tro alt du leser: En falsk twitterkonto delte torsdag «nyheten» om at dronning Elizabeth var død. Meldingen viste seg fort å ikke stemme, men likevel hadde et stort antall twitter-brukere gått på den makabre spøken. Foto: Suzanne Plunkett / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Twitter-brukere fra hele verden delte sin sorg etter å ha lest at dronning Elizabeth II (90) var død. Det skulle imidlertid vise seg at meldingen, som tilsynelatende kom fra BBC, var falsk, skriver People.

Den falske twitterkontoen @BBCUKI, som delte nyheten skrev: «SISTE: Buckingham Palace har kunngjort at dronning Elizabeth II er død 90 år gammel. Omstendighetene er uklare. Vi kommer tilbake med mer».

Syk

Det tok ikke lang tid før flere twitterbrukere påpekte at kontoen åpenbart var falsk, men nyheten hadde allerede begynt å spre seg.

«Nyheten» kom bare dager etter at dronningen avlyste en tradisjonell julemorgengudstjenesten på grunn av kraftig forkjølelse.

- Hennes Majestet Dronningen vil ikke være til stede i kirken på Sandringham fordi hun prøver å komme seg etter en kraftig forkjølelse og må holde seg innendørs, opplyste en hofftalsmann 1. juledag.

Forberedt på dronningens død

Siden Elizabeths tiltredelse i 1952 har hun sett 13 statsministere styre Storbritannia og 12 amerikanske presidenter.

Selv om nyheten om dronningens dødsfall var falsk, har det britiske kongehuset og myndighetene forberedt seg på hva de gjør den dagen hun faktisk dør, skriver Business Insider - i denne omfattende artikkelen.

I minst 12 dager etter dronningens død vil Storbritannia stoppe opp. Det er ventet at den britiske økonomien vil lide tap på flere titalls milliarder kroner. Aksjemarkedene, og bankene vil trolig stenge, og både begravelsen og tiltredelsen av en ny konge vil bli nasjonale høytidsdager, skriver nettstedet og konkluderer:

«Dronning Elizabeths dødsfall vil være den største hendelsen Storbritannia har opplevd siden andre verdenskrig».

Trapper ned

Den falske nyheten om dødsfallet kom også etter flere meldinger fra Buckingham Palace om at dronningen har begynt å trappe ned.

Dronningen vil i første omgang redusere antallet organisasjoner hun er såkalt høy beskytter for, blant dem Wimbledon-turneringen i tennis og Rugby-unionen, opplyser Buckingham Palace, ifølge NTB.

Fra årsskiftet blir dronning Elizabeth heller ikke høy beskytter for det britiske sykkelforbundet, Royal Geographical Society eller Barnardo, en hjelpeorganisasjon for barn.

Til sammen trekker hun seg som høy beskytter for 25 organisasjoner, opplyser hoffet.

Andre medlemmer av den britiske kongefamilien vil overta dronningens plikter, og hun vil fortsatt være høy beskytter for rundt 600 andre organisasjoner.

Dronning Elizabeth har også redusert antallet øvrige offisielle opptredener, fra 393 i 2014 til 341 i 2015.

Da Thailands kong Bhumibol Adulyadej døde i oktober, ble dronning Elizabeth verdens lengst sittende nålevende monark. Dronningen arvet tronen fra sin far George VI 6. februar 1952.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!