Nei, hun sa ikke det?!

Les årets beste kjendissitater.

(Dagbladet): Kjendisene beriker livene våre både frivillig og ufrivillig. Dagbladets kjendisredaksjon har jobbet på spreng i den travle førjulstida og fordypet seg i årets kjendisperler.

Gjennom hele romjula får du se resultatene fra våre kåringer. Vi innleder med årets beste kjendissitater.

10. Christer Falck
«Robinson»-programleder, forlagseier og plateprodusent Christer Falck (41) er vel ikke akkurat kjent for å være selvhøytidelig. I høst bød han litt ekstra på seg selv, i et knippe videosnutter som ble publisert på TV3s nettsider. Og når Falck skal forklare årsaken til at han valgte å kaste klærne for seerne, sier det seg nesten selv at det må bli morsomt. Med dette sitatet inntar han derfor tiendeplassen på lista over årets beste kjendissitater:
- Det er ikke alle som er velsignet med et så flott lem som meg, så jeg føler nærmest at det var min plikt at andre fikk ta del i det. Det er nesten for jævlig at jeg skulle gå rundt med dette flotte lemmet aleine.

9. Anine Stang
Anine Stang (25) har jobbet hardt for å bli popstjerne i år, og har stilt opp på et utall kjendisfester og røde løpere. Da hun var på hagefesten til plateselskapet Universal, skal hun visstnok ha løpt rundt og proklamert at hun var lesbisk. I ettertid har Stang forsøkt å forklare dette.
- Saken er at de guttene som var på hagefesten ikke var så heite, så jeg følte meg kanskje litt lesbisk...
Hvorvidt hun virkelig er lesbisk, har Stang derimot nektet å svare på. Det kan jo kanskje føre til litt ekstra medieomtale og oppmerksomhet i 2011.

8. Anna Anka
Anna Anka (39) braste inn i den skandinaviske medieverdenen i fjor med uttalelser som kan beskrives som alt annet en feministiske, og siden den gang er hun av ymse årsaker blitt en av de mer omtalte tv-personlighetene i Sverige og Norge. Dette mente hun selv kvalifiserte henne til en invitasjon til bryllupet til svenske kronprinsesse Victoria, og luksusfrua var tydelig indignert over at hun ikke ble bedt:
- Jeg er Sveriges største kjendis, og så skal jeg ikke være der.
Litt mer selvinnsikt kanskje, Anna?

7. Thea Bråten Christensen
Vi kunne ha ha laget ei hel liste basert på gullkornene fra årets sesong av «Paradise Hotel» alene, men her har vi valgt ut vårt favorittsitat. Det kommer fra Thea Bråten Christensen (20), som presterte å uttale:
- Hun virker litt jordnær og ordentlig, jeg er mer sånn «down to earth». Vi lurer på om det kanskje vanker ei engelsk-norsk ordliste under julegrana i kveld.

6. Russell Brand
Fjorårets store gjennombruddsartist Katy Perry (26) har kapret bad boy Russel Brand (35). I høst giftet de seg, og stand up-komikeren er full av lovord om sin nye kone:
- Katy er veldig sexy og det er bra, for jeg kan bli veldig vanskelig hvis jeg ikke får en orgasme hvert femtende eller sekstende minutt. Perry selv skryter også sexlivet opp i skyene. Vi takker for de nygiftes bidrag til den offentlige seksualundervisningen, og håper på like mange gullkorn til neste år.

5. Lars Vaular
Den middels kjente rapperen Lars Vaular (26) fant i år sin måte å knekke Frp-koden på, med låta «Kem skjøt Siv Jensen». At Vaular ikke er blant landets største Frp-fans kom tydelig fram da Dagbladet intervjuet ham om låta.
- Jeg tar ikke livet av henne. Hun er jo så tjukk i huet at kulene preller av, mente han. Selv mener han at han ikke er noen politisk aktivist. Vi mener politikken hadde blitt litt mer fargerik hvis flere artister hadde kastet seg med.

4. Didrik Solli-Tangen
Årets norske Grand Prix håp Didrik Solli-Tangen (23) forsikret Dagbladets lesere om at han ville ta et engelskkurs, etter at han fikk mye pepper for å synge «My harD is yours» i den norske finalen. Etter årets begredelige 20.-plass i Eurovision-finalen, blir nok likevel stakkars Didrik bedre husket for engelskkunnskapene sine enn sangferdighetene. Jommen fikk ikke Didriks «hard» til og med en egen russe-t-skjorte oppkalt etter seg. Etter Eurovision-fadesen begynte den tidligere mediesky sangeren å troppe opp på diverse røde løpere, men spalteplassen uteble, og ifølge Dagbladets anmelder er karrieren hans så godt som over.

3. Prinsesse Märtha Louise
- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene, sa prinsesse Märtha til Stavanger Aftenblad. Og når Norges prinsesse uttaler at hun kan komme i kontakt med døde mennesker, fører det til klassiske overskrifter som: «Ikke snakk med døde, Märtha». Til og med Snåsamannen var ute og uttalte seg om prinsessens siste krumspring. Nå har prinsessa varslet ny englebok. Vi gleder oss, og håper den kommer allerede til neste år.

2. Jenny Skavlan
- Jeg tenker på folk som er sykemeldt. Nå skal ikke jeg bagatellisere deres problemer, men hjelper det å sitte hjemme og stirre i veggen?.
Rappkjefta Kjendis-Jenny (24) høstet ikke rent få reaksjoner da hun sammenlignet depresjon med å tape «Skal vi danse». Selv forklarte Skavlan overfor Dagbladet at uttalelsen handlet om hvordan hun selv ville likt å bli behandlet hvis hun ble syk. Nå har hun, kanskje ikke overraskende, meldt seg ut av sykmeldingsdebatten.

1. Tone Damli
I forbindelse med sitt nyeste plateslipp i høst, var Tone Damli (22) på forsida av diverse magasiner, deriblant Dagbladet Søndag. Her snakket hun ut om sine lidenskaper: musikk, kosthold og trening. Her legger ikke tenåringsidolet skjul på at det kan være vanskelig å være i rampelyset hele tida.  «Jeg foretrekker å bli fotografert fra venstre,» sa Tone, og havnet dermed å toppen av denne lista. Juryen har blant annet lagt stor vekt på ærlighet, og håper på flere gullkorn fra Tone i året som kommer.

TREDJEPLASS: - Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene, sa prinsesse Märtha Louise til Stavanger Aftenblad i høst, noe som førte til en rekke nyhetsoppslag. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Det er vanskelig å holde oversikt over alle de fantastiske detaljene kjendisene beriker livene våre med. Hvis du savner din favorittkjendis, eller er uenig i våre lister, benytt gjerne kommentarfeltet under til å lage din alternative liste.

SYVENDEPLASS: Vi fikk servert flere gullkorn under årets sesong av «Paradise Hotel». Thea Bråten Christensen står for ett av de beste: - Hun virker litt jordnær og ordentlig, jeg er mer sånn «down to earth».Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

Her er noen klassiske internasjonale kjendissitater dere også kan kose dere med i jula.

FJERDEPLASS: Didrik Solli-Tangens My hard is yours. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
ANDREPLASS: Jenny Skavlan satte sinnene i kok da hun sa følgende om sykmeldte i motebladet Costume: - Jeg tenker på folk som er sykmeldt. Nå skal ikke jeg bagatellisere deres problemer, men hjelper det å sitte hjemme og stirre i veggen? Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
FEMTEPLASS: Artist og låtskriver Lars Vaular om låta «Kem skjøt Siv Jensen»: - Jeg tar ikke livet av henne. Hun er jo så tjukk i huet at kulene preller av. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
SJETTEPLASS: - Katy er veldig sexy og det er bra, for jeg kan bli veldig vanskelig hvis jeg ikke får en orgasme hvert femtende eller sekstende minutt, sa nygifte Russel Brand om sin kone Katy Perry. Foto: SCANPIX Vis mer
NIENDEPLASS: Anine Stang skulle forklare gratismagasinet Massiv at hun tidligere hadde uttalt at hun var lesbisk. Det resulterte i dette gullkornet: - Saken er at de guttene som var på hagefesten ikke var så heite, så jeg følte meg kanskje litt lesbisk... Foto: STELLA PICTURES Vis mer
FØRSTEPLASS: - Jeg foretrekker å bli fotografert fra venstre, sa Tone Damli til Dagbladet Søndags reporter. Det sikret henne førsteplassen i årets sitatkåring. Foto: Mette Randem Vis mer