«Teletubbies»

Nei, «Teletubbies»-babyen har ikke fått baby

Bilde på Twitter skaper full forvirring.

RYKTEFLOM: Jenta som var «Teletubbies»-sola lever et liv totalt utenfor rampelyset. Nye bilder av henne har imidlertid sørget for massiv oppmerksomhet. Foto: BBC
RYKTEFLOM: Jenta som var «Teletubbies»-sola lever et liv totalt utenfor rampelyset. Nye bilder av henne har imidlertid sørget for massiv oppmerksomhet. Foto: BBCVis mer

Det er nok få som vokste opp på slutten av 1990-tallet, som ikke husker «Teletubbies». Den britiske barne-tv-serien sørget for enorm suksess for vertskanalen BBC, som seinere solgte programmet til 120 land, deriblant Norge, hvor serien ble sendt på TV 2.

I det fargerike, fiktive universet fulgte vi teletubbiene Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa og Po, men også en glødende sol fikk mye oppmerksomhet. Den besto nemlig av en liten baby som smilte og lo.

Avkrefter babynyheten

Baby-sola ble etter hvert et kjent fjes i Storbritannia, men ingen visste egentlig hvem det var. Som nevnt var serien ferdig på lufta for 18 år siden, og først i 2014, 13 år seinere, avslørte jenta som hadde vært baby-sola, sin identitet.

- Jeg er sola fra «Teletubbies». Jeg har skjult det kjempelenge, men etter mye oppfordring fra studievenner har jeg valgt å stå fram, skrev Jess Smith blant annet på sin Facebook-profil.

NY OG GAMMEL: Jess Smith var den originale sol-babyen. Her sammen med Berry i 2017, 20 år etter at serien hadde permiere. Foto: NTB Scanpix
NY OG GAMMEL: Jess Smith var den originale sol-babyen. Her sammen med Berry i 2017, 20 år etter at serien hadde permiere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tross at hun «sto fram» for fem år siden, er Smith, som nå er i 20-åra, så godt som sunket i jorda igjen.

Denne uka fikk hun imidlertid enorm oppmerksomhet etter at en Twitter-bruker postet denne meldingen i sosiale medier:

Nyheten gikk som en farsott i sosiale medier, og flere trodde barnet Smith poserer med på fanget var hennes. På kort tid har meldingen blitt delt over 190 000 ganger.

Det er bare et problem: Jessica Smith er slettes ikke blitt mor.

På den offisielle Twitter-profilen til programmet, som også er verifisert av Twitter, avkreftes nemlig babynyheten.

«Nei, baby-sola fra Teletubbies har ikke fått baby», skriver de.

Ifølge BBC er den lille jenta på fanget til Smith ingen ringere enn den nye sola.

«Dette er den originale sol-babyen, Jess Smith, med vår nye sol-baby, Berry. Å se Jess så voksen gjør at vi føler oss gamle også», skriver de videre.

SÅ LURT: Gjør tacoen "skremmende" ved å dekorere med skiver av svart oliven som blir de skumleste øyer! Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Jess Smith ble ifølge Daily mail oppdaget på en helsestasjon, etter at en ansatt hadde fått i oppdrag av produksjonsselskapet å se etter smilende babyer.

Under opptakene ble Smith plassert i en høy stol, der faren fikk dattera til å le ved hjelp av en bamse. Innsatsen ble belønnet med 250 pund og en boks med leker.

Saken fortsetter under bildet.

FORTSATT POPULÆRE: Teletubbiene under «Good Morning Britain» i 2015. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT POPULÆRE: Teletubbiene under «Good Morning Britain» i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte fjerne huset

At «Teletubbies» har betydd mye for mange er ingen hemmelighet. For noen har populariteten også bydd på problemer.

Stedet der de fargerike figurene «bodde», ved tettstedet Wimpstone i Storbritannia, ble nemlig så hyppig besøkt at naboene måtte ta grep. Etter flere år med økende turisme er «Teletubbie»-huset derfor jevnet med jorda, skriver The Sun.

- Vi var sjukt lei av folk som kom bare for å få et glimt av det bortgjemte området, og det var aldri ment som en attraksjon, har Rosemary Harding, som bor og bodde på det aktuelle området, uttalt til den britiske avisa.

VERDENSSTJERNER: Teletubbiene ble favoritter i mange land. Her på innsiden av huset deres. Foto: NTB Scanpix
VERDENSSTJERNER: Teletubbiene ble favoritter i mange land. Her på innsiden av huset deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det kom folk som hoppet over gjerder, krysset jordene og sånn. Det var et mareritt for alle, fortsatte hun.

«Teletubbie»-huset som sto opp fra bakken har nå blitt til en liten dam.

- Det har vært under vann i over et tiår nå og det er mye dyreliv der nå. Dette er et landlig område hvor folk liker det rolige livet. Det var aldri sånn da filmsettet var her, la hun til.