«Teletubbies»

Nei, «Teletubbies»-babyen har ikke fått baby

Bilde på Twitter skaper full forvirring.

RYKTEFLOM: Jenta som var «Teletubbies»-sola lever et liv totalt utenfor rampelyset. Nye bilder av henne har imidlertid sørget for massiv oppmerksomhet. Foto: BBC
RYKTEFLOM: Jenta som var «Teletubbies»-sola lever et liv totalt utenfor rampelyset. Nye bilder av henne har imidlertid sørget for massiv oppmerksomhet. Foto: BBC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok få som vokste opp på slutten av 1990-tallet, som ikke husker «Teletubbies». Den britiske barne-tv-serien sørget for enorm suksess for vertskanalen BBC, som seinere solgte programmet til 120 land, deriblant Norge, hvor serien ble sendt på TV 2.

I det fargerike, fiktive universet fulgte vi teletubbiene Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa og Po, men også en glødende sol fikk mye oppmerksomhet. Den besto nemlig av en liten baby som smilte og lo.

Avkrefter babynyheten

Baby-sola ble etter hvert et kjent fjes i Storbritannia, men ingen visste egentlig hvem det var. Som nevnt var serien ferdig på lufta for 18 år siden, og først i 2014, 13 år seinere, avslørte jenta som hadde vært baby-sola, sin identitet.

- Jeg er sola fra «Teletubbies». Jeg har skjult det kjempelenge, men etter mye oppfordring fra studievenner har jeg valgt å stå fram, skrev Jess Smith blant annet på sin Facebook-profil.

Tross at hun «sto fram» for fem år siden, er Smith, som nå er i 20-åra, så godt som sunket i jorda igjen.

Denne uka fikk hun imidlertid enorm oppmerksomhet etter at en Twitter-bruker postet denne meldingen i sosiale medier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer