Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Neil Diamond:

Neil Diamond har fått Parkinsons

Avbryter turné.

SYK: Musikeren Neil Diamond (76) har fått Parkinsons sykdom. Her fra 2008. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SYK: Musikeren Neil Diamond (76) har fått Parkinsons sykdom. Her fra 2008. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske sangeren, komponisten og gitaristen Neil Diamond (76) er diagnostisert med Parkinsons sykdom.

Det opplyser han selv i en pressemelding, gjengitt av blant andre Sky News.

- Det er med stor motvillighet og skuffelse at jeg kommer med denne annonseringen Jeg er så takknemlig for at dere har gjort det mulig for meg å opptre de siste 50 åra. Det har vært en helt fantastisk reise, takket være dere, skriver Neil blant annet.

Dette er Parkinsons sykdom.

- Beklager dypt

76-åringen, som slo gjennom med den ikoniske gladlåta «Sweet Caroline» i 1969, avbryter nå sin planlagte jubileumsturné.

- Jeg beklager dypt overfor alle som har billetter til mine kommende opptredener. Planen min videre blir å fortsette med låtskriving, studio og andre prosjekter - i lang tid framover, forteller han.

Nei Diamond har i flere tiår blitt regnet som en av popmusikkens mest suksessfulle musiker og låtskriver, og har - gjennom sin lange karriere - solgt mer enn 100 millioner album.

Han står bak verdenskjente låter som «You Don't Bring Me Flowers», «Hello Again» og «Love on the Rocks».

Får ærespris

Diamond er medlem av det prestisjetunge æresgalleriet «Rock and Roll Hall of Fame and Museum», sammen med navn som Jerry Lee Lewis, Alice Cooper og Elvis Presley.

Ifølge Sky News blir han tildelt æresprisen for sitt virke som musiker under Grammy-utdelingen førstkommende lørdag.

Parkinsons sykdom er en kronisk hjernesykdom som utvikler seg gradvis over tid og gir skjelving, stivhet i kroppen, langsomme bevegelser og dårlig balanse, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!