Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fie Laursen:

Nekter å beklage etter kritikkstorm

Havnet i hardt vær etter reklamering for sugardating. Slik svarer hun på kritikken.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Den 23 år gamle danske influenseren og toppbloggeren Fie Laursen har de siste dagene skapt store overskrifter i Danmark. 23-åringen havnet i hardt vær etter at hun tre ganger har reklamert for en hjemmeside for «sugardating» på Instagram til sine over 300 000 følgere.

Reklameringen kommer kort tid etter at hun selv unnskyldte i radioprogrammet «Kulturen» på P1 i starten av mars.

Der innrømmet Laursen at det var virkelig dumt av henne, og forklarte at hun hadde levert pengene tilbake, samtidig som hun påpekte at det aldri ville gjenta seg.

Slik ble det altså ikke, og denne uka reklamerte 23-åringen nok en gang for sugardating-nettsida på Instagrams historiefunksjon.

Flere av Danmarks influensere gikk derfor hardt ut mot Laursen. Blant andre «X Factor»-programlederen Sofie Linde (30) advarte mot å høre på henne.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

«Fie Laursen glemmer å nevne noe veldig, veldig viktig. Disse sugardating-nettsidene fungerer også som prostitusjonssider. Du kan risikere å motta tilbud om direkte prostitusjon, det vil si seksuelle tjenester for penger, og jeg vil ikke at noen unge skal stå overfor et slikt dilemma», sa Linde på sin Instagram.

Laursen på sin side har ikke uttalt seg om kritikken før nå. Det gjør hun i en tekstmelding til Dagbladet.

- Jeg ble stresset

Fie Laursen sier til Dagbladet at hun står ved det hun nå har gjort - og vil ikke beklage, slik som hun gjorde forrige gang hun reklamerte for sugardating.

- Sist gang jeg beklaget sugardating-reklame, gjorde jeg det utelukkende fordi folk hatet det jeg gjorde. Jeg ble stresset og torde ikke stå for mine holdninger, sier 23-åringen til Dagbladet, og fortsetter:

- Nå har jeg valgt å stå ved den jeg er, støtte de kvinnene som har valgt å gå denne veien, og guide dem inn i en sikker retning, framfor en gråsone.

Den omstridte bloggeren sier videre at hun opplever at hele «Danmark har gått amok» etter at det ble kjent at det nå er mulig å kjøpe nakenbilder av henne. Laursen nevner også det hun opplever som «slutshaming».

- Det jeg mener, er at kvinner må få gjøre akkurat det de vil med sine kropper, sier influenseren til Dagbladet.

Laursen sier videre at det aldri er gøy å stå i en slik storm, men at det er vanskeligere denne gangen enn tidligere. Nå forsøker hun å holde holde hevet. Og en unnskyldning vil hun ikke gi.

- Jeg vil hverken unnskylde, eller skylde på min borderline. Det er en reklame jeg har laget. At folk går amok på grunn av sugardating-reklame og nakenbilder, det er deres problem. Ikke mitt, avslutter Laursen.

«LUKSUSFERIE»: Slik lurte influenseren Natalia Taylor flere tusen mennesker. Reporter: Embla Hjort-Larsen Video: Natalia Taylor Vis mer

- Virkelig upassende

Som nevnt er det flere som reagert på Laursens reklamering for sugardating-nettsida. Den danske influenseren Anders Hemmingsen (34), som selv har nesten en million følgere på Instagram, fortalte til Ekstrabladet at han håper Laursen tenker over hva hun deler med de unge følgerne sine.

- Det er virkelig upassende med målgruppen og følgerne hun har. Dette er unge mennesker og det er over grensen. Vanligvis har jeg gitt opp litt når det kommer til henne, men denne gangen kunne jeg ikke la være, for dette er for mye, sa han.

Den danske rapperen Tessa fortalte til Ekstrabladet at Laursen ikke nevner noe om baksida av medaljen.

- Fie Laursen snakker ikke om faren ved å prostituere seg. Jeg er veldig klar over at følgerne mine er mye klokere, men jeg er nødt til å si: «Ikke hør på henne», sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!