Hertuginne Meghan og prins Harry:

Nekter å betale for sikkerheten

Canada vil ikke lenger stå for hertugparets sikkerhetsutgifter.

OPPHØRER: Canada kommer ikke lenger til å betale for hertuginne Meghan og prins Harrys sikkerhet. Foto: NTB scanpix
OPPHØRER: Canada kommer ikke lenger til å betale for hertuginne Meghan og prins Harrys sikkerhet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nærmer seg tre måneder siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) annonserte at de trekker seg tilbake fra sine kongelige plikter. I seinere tid har flere brikker falt på plass, og det har blitt bestemt at de som følge av avgjørelsen mister både titler og apanasje.

Forrige uke ble det delt et innlegg på hertugparets nettside, Sussexroyal, der de ga detaljer rundt den kommende tida. Der ble også spørsmål om sikkerhetstiltak besvart. Der opplyses det at de fortsatt vil kreve sikkerhet for å beskytte seg selv og deres sønn.

- Dette baserer seg på hertugens offentlige vesen, gitt at han er født inn i kongefamilien, samt hans militærtjeneste, hertuginnens offentlige vesen og det delte trussel- og risikobildet som er blitt dokumentert de siste åra, heter det i forklaringen.

Frem til nå er det Canada som har stått for parets sikkerhet, men nå kan det se ut til at det endres.

Opphører

Hertugparet har store deler av tida etter november oppholdt seg i Canada, hvor sikkerheten rundt paret har vært tilsynelatende høy.

Meghan og Harry har siden de ankom Canada for et midlertidig besøk i slutten av november blitt beskyttet av den kanadiske nasjonale politietaten, som blir finansiert av kanadiske skattebetalere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer