Nekter å samarbeide

Den britiske prins Andrew har «fullstendig stengt døren» for samarbeid med FBI i etterforskningen av avdøde Jeffrey Epstein, sier amerikanske påtalemyndigheter.

NEKTER Å SAMARBEIDE: Britiske prins Andrew (t.h.) vil ikke samarbeide med FBI i etterforskningen om avdøde Jeffrey Epstein. Her er han sammen mer mora, dronning Elizabeth og broren, prins Charles. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
NEKTER Å SAMARBEIDE: Britiske prins Andrew (t.h.) vil ikke samarbeide med FBI i etterforskningen om avdøde Jeffrey Epstein. Her er han sammen mer mora, dronning Elizabeth og broren, prins Charles. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at prins Andrew offentlig har tilbudt sin hjelp, har han «fullstendig stengt døren» for samarbeid, sier statsadvokat Geoffrey Berman i New York.

Berman anklaget allerede i januar prinsen for å ikke samarbeide. Statsadvokatens kontor i New York, kjent for å ha noen av de mest pågående etterforskerne i det amerikanske juridiske systemet, vurderer ifølge Berman hvordan det skal fortsette etterforskningen. Han røpet ingen detaljer om hva det innebar.

Dronning Elizabeths andre sønn kunngjorde i fjor at han trekker seg fra alle kongelige plikter etter et intervju med BBC der han forsvarte sitt vennskap med Epstein.

59 år gamle Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre. Den amerikanske kvinnen sto fram og hevdet at Epstein betalte henne for å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var anklaget for å ha drevet menneskehandel med mindreårige jenter. Rettsmedisinere har konkludert med at han tok sitt eget liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer