Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nekter å samarbeide

Den britiske prins Andrew har «fullstendig stengt døren» for samarbeid med FBI i etterforskningen av avdøde Jeffrey Epstein, sier amerikanske påtalemyndigheter.

NEKTER Å SAMARBEIDE: Britiske prins Andrew (t.h.) vil ikke samarbeide med FBI i etterforskningen om avdøde Jeffrey Epstein. Her er han sammen mer mora, dronning Elizabeth og broren, prins Charles. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP
NEKTER Å SAMARBEIDE: Britiske prins Andrew (t.h.) vil ikke samarbeide med FBI i etterforskningen om avdøde Jeffrey Epstein. Her er han sammen mer mora, dronning Elizabeth og broren, prins Charles. Foto: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP Vis mer

Til tross for at prins Andrew offentlig har tilbudt sin hjelp, har han «fullstendig stengt døren» for samarbeid, sier statsadvokat Geoffrey Berman i New York.

Berman anklaget allerede i januar prinsen for å ikke samarbeide. Statsadvokatens kontor i New York, kjent for å ha noen av de mest pågående etterforskerne i det amerikanske juridiske systemet, vurderer ifølge Berman hvordan det skal fortsette etterforskningen. Han røpet ingen detaljer om hva det innebar.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydn... Vis mer

Dronning Elizabeths andre sønn kunngjorde i fjor at han trekker seg fra alle kongelige plikter etter et intervju med BBC der han forsvarte sitt vennskap med Epstein.

59 år gamle Andrew har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Virginia Giuffre. Den amerikanske kvinnen sto fram og hevdet at Epstein betalte henne for å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var anklaget for å ha drevet menneskehandel med mindreårige jenter. Rettsmedisinere har konkludert med at han tok sitt eget liv.

Epstein, som hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner. Han nektet for anklagene, men risikerte 45 års fengsel om han ble funnet skyldig.

Hele Norges coronakart