FÅR KRITIKK: I et intervju fortalte den populære sangeren Meghan Trainor at hun ikke har planer om å stemme ved valget. Det fikk enkelte fans til å se rødt. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock, NTB scanpix 
FÅR KRITIKK: I et intervju fortalte den populære sangeren Meghan Trainor at hun ikke har planer om å stemme ved valget. Det fikk enkelte fans til å se rødt. Foto: Broadimage/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Nekter å stemme ved valget - fansen raser

Reagerer på musikerens utsagn. 

(Dagbladet): Det nærmer seg valg i USA. Løpet om hvem som blir landets neste president står mellom Hillary Clinton på demokratenes side og Donald Trump på republikanernes.

Nominasjonsløpet har fått massiv oppmerksomhet verden over, og spørsmål som våpenkontroll, homofiles rettigheter og innvandring står sterkt på agendaen.

En som derimot ikke kommer til å stemme ved valget er den nye superstjerna Meghan Trainor. «All About That Bass»-sangeren har tidligere engasjert seg i politiske spørsmål, men innrømmer nå at hun aldri har stemt ved et valg.

Skal ikke stemme

Det er til Billboard at Trainor forteller den politiske hemmeligheten. Artisten pryder magasinets forside denne måneden, og snakker om flere tema i artikkelen. Politikk ble ett av disse.

- Jeg vet at jeg burde være mer opplyst om samfunnet, forteller hun og fortsetter:

- Om det sto mellom Clinton og Trump, hadde jeg definitivt stemt på Clinton, sier hun.

At hun nevner scenarioet i det hele tatt er absurd, ettersom hennes neste sitat til magasinet lyder som følger:

- Jeg har aldri stemt, og jeg har ikke noe ønske om å gjøre det, heller, forteller hun.

Reagerer

Disse kommentarene har ikke gått fansen hus forbi. Enkelte reagerer sterkt, ettersom Trainor i samme intervju sier at hun gjerne ønsker å være en rollemodell for unge jenter.

Paige Lavender, politisk seniorredaktør i Huffington Post, skriver på Twitter at alle bør stemme, og stiller spørsmål ved «hvem som har tid til dette».

Twitter-brukeren @tim___fitzgerarld reagerer også.

«Du er faktisk den verste. Om du ikke skal stemme, så kan du heller ikke snakke om politiske tema», skriver han.

Et kjapt søk på «Meghan Trainor + vote» viser at flere titalls brukere i sosiale medier også har kritisert utspillene til artisten.

Spilte med mobbeoffer

Trainors har vært en aktiv musiker siden 2009. Det er derimot først de siste åra at hun har blitt et kjent navn for mange. Med låter som «All About That Bass» og «No», har hun hatt tre singler inne på amerikanske og internasjonale topplister.

Artisten har også vunnet en rekke priser for musikken sin, deriblant en Grammy.

I fjor var hun til stede under et arrangement som ble holdt for å støtte en mann som hadde blitt mobbet på nettet. Han fikk spille på scenen med henne.

Musikken til Trainor faller derimot ikke i god jord hos alle. Dagbladets anmelder ga artisten terningkast to på albumet «Title» fra i fjor.