«Sophie og Fetisha»:

Nekter å svare

Influenseren overså glatt Dagbladets kritiske spørsmål.

TILBAKE: Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen er tilbake med ny podkast. Enkelte ting holder de seg likevel fremdeles tause om. Foto: Xin Li
TILBAKE: Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen er tilbake med ny podkast. Enkelte ting holder de seg likevel fremdeles tause om. Foto: Xin Li Vis mer
Publisert

Torsdag kom den nye versjonen av «Sophie og Fetisha»-podkasten. Influenserne Sofie Elise Isachsen (28) og Fetisha Williams (29) har nemlig startet på nytt, etter at samarbeidet med NRK gikk i vasken.

I den nye episoden tar de for seg flere spørsmål fra følgerne, blant annet om den siste tida og stormen de har stått i.

Det er likevel flere ting de har valgt å ikke snakke om.

Sophie Elise Isachsen fikk hard kritikk for et bilde hun publiserte på sosiale medier, som blant annet førte til et avsluttet samarbeid med NRK. Nå snakker hun om bråket i en ny podkast med makker Fetisha Williams. Hele episoden kan du høre her: https://open.spotify.com/show/4MHOKrBn1Izynw9cORGAE8 Vis mer

Nevnte ikke bildet

Da den ferske episoden, med navnet «Sannheten», ble sluppet natt til torsdag, var det flere som ventet spent på om de kom til å uttale seg noe om utgangspunktet for rabalderet. Pressen var blant de som trolig var mest spent, men også trofaste fans satt klare for å lytte.

I episoden forteller de to influenserne om hvorfor ikke valgte å stille i «Debatten», om en samtale Isachsen skal ha hatt med Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen (54) i forkant av «Debatten». De mener også at NRK-systemet i toppen ikke har behandlet saken ryddig, og påpeker at de to bare har gjort jobben sin.

De snakker også om hva slags konsekvenser saken har fått for Isachsen, hvordan Williams har hatt det i perioden og frykt for å havne tilbake til pillemisbruk.

Det de ikke snakker om, er bildet som startet hele diskusjonen. De nevner heller ikke den andre kvinnen på bildet.

Kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten mener NRK må ha gjort vanvittig dårlig bakgrunnsarbeid før ansettelsen av Sophie Elise, siden de mener de ikke var klar over kommersiell bedriften til Sophie Elise er. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet. Vis mer

Dette vil hun ikke svare på

Dagbladet fikk et intervju med Sophie Elise, hvis egentlige navn er Sofie Steen Isachsen, i forbindelse med podkastslippet. Det er et av de første intervjuene hun har gjort etter skandalen.

Det hele har utgangspunkt i at hun delte et mye omtalt bilde på Instagram, sammen med ei venninne, hvor sistnevnte holdt en pose med noe hvitt i i hånda.

I forbindelse med intervjuet stilte Dagbladet influenseren en rekke spørsmål. Hun valgte derimot bare å svare på de som omhandlet podkasten. Dette er spørsmålene hun ikke ønsket å svare på:

  • Kommer dere til å snakke noe om «venninna på bildet», eller føler dere at dere er ferdige med hele situasjonen?
  • Hvordan har den siste perioden vært for dere å stå i?
  • Ble det lagt noen føringer fra NRKs side om hva dere kunne snakke om i podkasten, eller hadde dere noen regler å forholde dere til?
  • Hvorfor valgte dere å holde dere tause så lenge? Var det noe NRK krevde av dere?
  • Føler dere på en slags skyldfølelse overfor de lytterne som sier at de er lei seg over denne situasjonen?
  • Forstår dere noe av kritikken som har kommet?
Debatten-programleder Fredrik Solvang tror Sophie Elise hadde kommet godt ut av debatten om hun hadde stilt opp. Video: NRK, Christian Fjermeros/Dagbladet. Reporter: Emma Cecilia Eriksson. Vis mer

Ingen av spørsmålene ble besvart. Dagbladet fikk heller ikke Fürst Haugen i tale, etter å ha stilt spørsmål om blant annet hva hun tenker om Isachsens opplevelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer