«Tiger King»

Nekter avhør: - Uvanlig

Carole Baskin, kjent fra TV-serien «Tiger King» nekter å la seg avhøre om sin savnede tidligere ektemann, ifølge politiet.

SAMARBEIDER IKKE: Carole Baskin, kjent fra Netflix-serien Tiger King, nekter å la seg avhøre om sin tidligere ektemanns forsvinning. Foto: ITV/Shutterstock
SAMARBEIDER IKKE: Carole Baskin, kjent fra Netflix-serien Tiger King, nekter å la seg avhøre om sin tidligere ektemanns forsvinning. Foto: ITV/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Millionæren Don Lewis var gift med Baskin da han forsvant sporløst i 1997. Han etterlot Baskin med en dyrepark fylt av tigere.

Saken ble gjenåpnet etter at forsvinningen ble et stort tema i den ekstremt populære «Tiger King»-serien, som gikk sin seiersgang under begynnelsen av pandemien i mars 2020.

I serien ble det framsatt påstander om at Lewis kunne være begravd i en septiktank på eiendommen til Baskin eller at han hadde flyktet og levde i Costa Rica. Det ble også framsatt påstander om at Baskin skulle stå bak forsvinningen.

NY SESONG: Netflix lanserer seg selv som «The Home of True Crime». Samtidig kunngjør de en oppfølger av braksuksessen «Tiger King». Video: Netflix Vis mer

Nektet

Under en pressekonferanse torsdag opplyser politiet at Baskin har nektet tre ganger å la seg avhøre i den nye etterforskningen, melder Associated Press.

Hillsborough County Sheriff's Office i Tampa i Florida etterforsker saken. Etterforskeren Moises Garcia forteller at de har gjennomført 50 avhør og fulgt opp 200 spor i saken.

Politiet vil ikke kommentere påstanden om at Lewis befinner seg i Costa Rica. Han opplyser imidlertid at føderale agenter har bistått i etterforskningen med å følge opp spor i landet.

Så langt har heller ikke politiet ransaket Baskins eiendom.

- Å få en ransakingsordre for dyreparken for å følge opp septiktank-ryktet vil trolig kreve at vi har skjellig grunn til mistanke, eller beviser som viser at noe skjedde på eiendommen, eller et vitne som kan vitne om noe slikt, sier Garcia, ifølge AP.

Foruten Baskin har også en tidligere vaktmester på eiendommen, Kenny Farr, nektet å la seg avhøre, ifølge politiet.

REKLAMEFILM: «Tiger King»-stjerna Carole Baskin sin ektemann Don Lewis forsvant på mystisk vis på 90-tallet. Familien hans har ikke gitt opp håpet om å finne ham. Video: Law Offices of Phillips & Hunt Vis mer

- Person av interesse

- Det er uvanlig at en ektefelle eller familiemedlem nekter å samarbeide når noen i familien forsvinner. Baskin er en person av interesse, men det er andre også, sier Garcia.

Politietterforskeren tror fortsatt at forsvinningssaken vil bli løst.

- Dersom du spør en drapsetterforsker om han kan løse en sak, og han sier nei, bør du frata ham tjenestebeviset, sier Garcia.

Baskin opplyser til nyhetsbyrået at hun har henvist Garcia til advokaten sin. Hun sier også at hun gjorde alt hun kunne for å hjelpe etterforskerne da Lewis forsvant i 1997. Hun stilte til avhør og ga dem full tilgang til dyreparken.

LURT: Selv om mange har prøvd å få «Tiger King»s Carole Baskin i tale, er det ingen som har klart det ennå. Nå har derimot to Youtube-prankere fått til nettopp det, og det på en litt uvanlig måte. Video: Youtube/Josh Pieters & Archie Manners / Rød Løper Vis mer

- Det er ikke noe jeg vet, som ikke er i politiets dokumenter eller i dagboka jeg har publisert på SaveTheCats.org. Og det er ingen sjanse for at jeg har et bedre minne av saken eller har noe å legge til 24 år seinere, sier Baskin til AP.

Tidligere denne uka svarte Baskin på spørsmål på Reddit. Der skriver hun at hun tror Lewis dro avgårde i et lite fly og styrtet i Mexicogulfen.

- Han hadde ikke flysertifikat, men fløy hele tida. Han kunne ikke sende inn en flyplan og måtte ta av fra stengte flyplasser for ikke å bli oppdaget. Jeg tror dette er det mest sannsynlige scenarioet, skriver Baskin.

TIGER KING: Donald Trump fikk spørsmål om han ville benåde «Tiger King» under en pressekonferanse 9. april. Video: CNN Vis mer

Søksmål

Hun har nylig saksøkt Netflix for å hindre at de bruker intervjuer og opptak av henne i sesong to av «Tiger King»-serien, som kom ut onsdag.

Netflix hevder på sin side at Baskin og hennes nåværende ektemann ga tillatelse skriftlig til at materialet kunne brukes i framtida. De mener nå at hun forsøker å hindre selskapets grunnlovsfestede ytringsfrihet.

Joseph Maldonado-Passage, bedre kjent som Joe Exotic, var hovedpersonen i «Tiger King»-serien. Han ble i januar 2020 dømt til 22 års fengsel for å ha forsøkt å hyre to ulike menn til å ta livet av dyrerettsaktivisten Baskin. Han er også dømt for drapet på fem tigere, salg av tigerunger og dokmentforfalskning.

Kreft

Han håpet helt til det siste å bli benådet av daværende president Donald Trump. Det skjedde ikke.

For to uker siden kom nyheten om at han har fått påvist aggressiv prostatakreft.

- Det er med tristhet jeg må fortelle at legene i dag kalte meg inn for å fortelle meg at undersøkelsen kom tilbake med en aggressive kreftform. Jeg venter fortsatt på resultater fra andre prøver. Akkurat nå ønsker jeg ikke noens medlidenhet, sa Joe Exotic, ifølge advokaten sin, John M. Phillips til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer