<strong>I HARDT VÆR:</strong> Den danske poeten Yahya Hassan ble i dag ble konfrontert med hele 35 tiltalepunkter under straffesaken mot ham. Foto: Dan P. Neegaard / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Den danske poeten Yahya Hassan ble i dag ble konfrontert med hele 35 tiltalepunkter under straffesaken mot ham. Foto: Dan P. Neegaard / NTB Scanpix Vis mer

Yahya Hassan (21):

Nekter for å ha skutt 17-åring i foten med vilje

Dikteren Yahya Hassan nektet for å ha skutt en 17-åring i foten med overlegg, men innrømte en rekke mindre lovbrudd da rettssaken mot ham begynte i Aarhus i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Poeten på tiltalebenken svarte med lav stemme da han mandag ble konfrontert med hele 35 tiltalepunkter.

Ett av dem omhandler tyveri av øl, og flere av de andre er heller ikke veldig alvorlige. Hassan erklærte seg skyldig på de fleste punktene.

Tiltalen mot Yahya Hassan

  • Mandag ble straffesaken mot den 21 år gamle danske dikteren Yahya Hassan innledet i Aarhus. Tiltalen utgjør ni sider og omfatter 35 lovbrudd.
  • Det alvorligste punktet gjelder at Hassan 20. mars 2016 skal ha avfyrt tre til fem skudd på nært hold mot en 17-åring i Aarhus. Ett skudd traff 17-åringen i foten, et annet streifet låret hans.
  • Hassan er også siktet for 18 lovbrudd i trafikken, inkludert fyllekjøring og kjøring uten førerkort. Han skal også ha forsynt seg med alkohol på et utested uten å betale.
  • Videre er han tiltalt for å ha kontaktet en ekskjæreste, tross besøksforbud, og for å ha stjålet sin tidligere advokats mobiltelefon mens advokaten besøkte ham i arresten.

(Kilde: Ritzau / NTB)

Men 21-åringen erklærer seg ikke skyldig i den mest alvorlig anklagen, ifølge forsvareren hans.

Påtalemyndigheten mener han med overlegg skjøt en 17 år gammel gutt i foten på kloss hold i mars i år.

Hassan avviser at han gjorde dette med vilje.

Dansk-palestineren fikk stor oppmerksomhet da han ga ut sin første diktsamling i 2013. Den inneholder blant annet et oppgjør med foreldrene og religionen islam.

Samlingen er solgt i over 100.000 eksemplarer, og opplaget er det største for en diktsamling skrevet av en dansk debutant noensinne.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer