Fyrst Albert av Monaco fyller 60 år:

Nektet for farskap og hjemsøkes av rykter. Slik var hans skandalefortid

Fyrst Albert av Monaco er i dag familiefar, men har gjennom livet anskaffet seg en del riper i lakken.

SVIN PÅ SKOGEN: Fyrst Albert er i dag gift med Charlene og sammen har de to barn. Hans fortid kan derimot ikke sies å være fullt så rolig og uproblematisk. I dag fyller skandalefyrsten 60 år. Foto: NTB scanpix
SVIN PÅ SKOGEN: Fyrst Albert er i dag gift med Charlene og sammen har de to barn. Hans fortid kan derimot ikke sies å være fullt så rolig og uproblematisk. I dag fyller skandalefyrsten 60 år. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da fyrst Rainier III av Monaco i 2005 ble alvorlig syk, bestemte han seg for å gi tittelen videre til sin førstefødte sønn Albert Alexandre Louis Pierre. Den 12. juli samme år tok han derfor over som suveren fyrste av Monaco, den bitte lille staten ved den franske rivieraen.

Den 14. mars er det 60 år siden den regjerende fyrsten kom til verden. Han ble født i prinsepalasset i Monaco, og er sønn av Rainier III og skuespiller Grace Kelly. Dåpen fant sted bare en måned seinere.

Monaco er en religiøs stat, der majoriteten tilhører den romersk-katolske kirke - fyrstehuset inkludert.

Lille Albert vokste opp med to søsken. Caroline Louise Marguerite (61), prinsesse av Hannover, var den førstefødte og kom til verden i 1957. Siden hun var kvinne, var hun ikke aktuell som tronarving i henhold til Monacos grunnlov. I 1965 kom søskenflokkens tredje barn, prinsesse Stéphanie Marie Elizabeth (53), til verden.

Gjennom sin oppvekst og godt inn i voksenlivet skulle Albert bli kjent som litt av en skandalemaker. Han tilbrakte blant annet mye tid i USA, der han også studerte. I dag snakker fyrsten hele fire språk som følge av sin internasjonale livsstil. Han var dessuten også aktiv i et kor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer