«Farmen»-Erlend:

Nektet sex før ekteskap: - Fantastisk

«Farmen»-deltakeren åpner seg om det han mener er nøkkelen til ekteskapet.

LYKKELIGE: Da «Farmen»-deltaker Erlend Indergaard røk ut av gårdskonkurransen fikk han endelig møte kona Annika igjen. Foto: Privat
LYKKELIGE: Da «Farmen»-deltaker Erlend Indergaard røk ut av gårdskonkurransen fikk han endelig møte kona Annika igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Søndag var det pastor Erlend Indergaard (53) som måtte forlate årets sesong av «Farmen», til tross for mye TV-tid så langt i sesongen. Han fikk imidlertid en direktebillett til sidekonkurransen «Torpet» - en konkurranse han raskt bestemte seg for å trekke seg fra.

Pastoren, som også er leder for pinsemenigheten Betel i Trondheim, kunne da endelig møte kona Annika (56) igjen.

Ekteparet har vært gift i 31 år, og har gjennom åra fått fire barn - som er 29, 28, 26 og 21 år gamle. De møttes da «Farmen»-deltakeren var 22 år gammel, kona var nettopp fylt 25, og har altså holdt sammen siden.

Nå avslører Indergaard hva som har vært deres nøkkel til et lykkelig ekteskap.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

- Vi vokser oss sammen

Paret giftet seg i 1991, ett års tid etter at de traff hverandre i svenske Uppsala, der Annika bodde og Indergaard studerte.

- Det er helt fantastisk. Og så blir det bare bedre og bedre, vi vokser oss sammen. Vi har vært sammen i 32 år, sier han til Dagbladet.

MØTTES I SVERIGE: Pastor Erlend Indergaard og Annika møttes i Sverige. Her er paret nyforlovet. Foto: Privat
MØTTES I SVERIGE: Pastor Erlend Indergaard og Annika møttes i Sverige. Her er paret nyforlovet. Foto: Privat Vis mer

Indergaard er selv personlig kristen, og har gjennom livet valgt å følge flere konservativt kristne prinsipper. Blant annet ønsket han ikke å ha sex med kona før de inngikk ekteskap - et valg som kanskje virker «fjernt» for enkelte i 2022.

- For oss var det viktig å spare konfekten til vi også hadde konfettien, sier han med et smil.

Han fortsetter:

- Jeg mener jo selvsagt at det går bra om man ikke velger å gjøre som oss. Av praktiske årsaker var det greit for oss å gifte oss før vi skulle flytte til Norge sammen. Vi hadde begge forhold bak oss fra tiden før troen ga oss mening. Derfor valgte vi å gjøre det annerledes.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Ventet med sex

53-åringen forteller at prinsippet i hovedsak handlet om at han ønsket å bli ordentlig «venn» med kona før de hoppet i høyet sammen.

- Det har litt med forståelse av seksualiteten å gjøre. Ifølge Bibelen er det der man inngår ekteskapet, når to blir til én - det er da det fysisk sett skjer. Seksualiteten er jo en så sterk drift i oss at så fort man åpner den døra i en relasjon tar den fort veldig stor plass. Det kan ta plass på bekostning av vennskapsbygging, trygghet og tillit - noe man ofte trenger god tid til. Dette vil seinere være grunnmuren seksualiteten bygges på.

LYKKELIG GIFT: Erlend Indergaard og kona Annika har vært gift i 31 år. Foto: Privat
LYKKELIG GIFT: Erlend Indergaard og kona Annika har vært gift i 31 år. Foto: Privat Vis mer

Pastoren legger ikke skjul på at han opplever det som lureri når folk sier at man må «passe sammen seksuelt». Han utdyper:

- Det er tøv, for det handler om kommunikasjon og trygghet. Det er vel ingen som tenker: «Vi passet godt sammen» etter det første ligget, sier han, og legger til:

- Og for dama spesielt … Skal hun nyte og få orgasme, er jo trygghet virkelig nummer én.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Bedre sex nå

Det er en velkjent tanke for flere at det er lett å bli lei av samme tralten etter flere tiår sammen. Det gjelder ikke for Indergaard og kona.

- Før man ble kristen kunne man tenke at det ville vært kjedelig å ha sex med samme dama resten av livet. Men etter over 30 år, er erfaringen at seksualiteten vokser den også. Vi har bedre sex nå enn da vi var nygift. Vi har vokst oss sånn sammen, og det er så fantastisk. Det var ikke i nærheten av hva jeg forestilte meg før vi ble sammen, det ble dypere og rikere.

- Jeg må understreke at jeg synes ekteskapet er et fantastisk konsept. Noe trygt og godt, legger han til avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer