Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Neste år møtes vi i Vikingskipet

Hvem får Melodi Grand Prix? Kampen om neste års fest er i gang.

HVOR ER FESTEN?: Fylkesrådleder i Hedmark vil ha Melodi Grand Prix til Vikingskipet, men hvem får lov til å arrangere festen? (FOTO: Hans Brox/Scan-Foto September -92)
HVOR ER FESTEN?: Fylkesrådleder i Hedmark vil ha Melodi Grand Prix til Vikingskipet, men hvem får lov til å arrangere festen? (FOTO: Hans Brox/Scan-Foto September -92) Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det var snakk om minutter etter seieren var halt i land for Norge og Alexander Rybak, så tikket den første pressemeldingen inn.

- Neste år møtes vi i Vikingskipet, var beskjeden som kom fra fylkesrådleder Siv Tørudbakken i Hedmark.

Må romme minst 10 000
- Gratulerer Alexander Rybak, og velkommen til Vikingskipet som norsk arrangørsted neste år, skrives det i pressemeldingen.

Fylkesrådlederen mener at Norge må følge Russlands eksempel og arrangere den internasjonale Eurovisjonsfinalen i en hall med olympiske aner, og Tørudbakken mener Vikingskipet vil ha stor gjenkjennelseseffekt i Europa etter OL i 1994.

- Vikingskipet har de siste året vist at de kan arrangere store musikkonserter, og vil være midt i blinken for et stort arrangement som dette. Hamar har stor hotellkapasitet for arrangørstab og deltakere.

Prosjektleder i NRK, Stian Malme, mener at et arrangementslokale må romme minst 10.000 mennesker.

- Arenaen i Moskva har plass til 20.000, men det går an å arrangere finaler i mindre haller, sier Malme ifølge VG.

Telenor Arena
Dagbladet
kunne for kort tid siden røpe at produksjonsselskapet Dinamo Story allerede har holdt av Telenor Arena. Produksjonsselskapet sto bak de norske semifinalene på vegne av NRK.

Grand Prix-finalen er et stort prosjekt. Da Finland arrangerte finalen i 2007, var det med et budsjett på 113,5 millioner kroner. 700 millioner seere i hele Europa følger showet fra sofaen. Byen som avvikler finalen må ha en arena for 20.000 publikummere, hotellkapasitet for 15.000 tilreisende i 16 dager, fasiliteter for cirka 3.000 pressefolk, nok restauranter til å dekke disse 15.000 personers behov samt infrastruktur transport til og fra arena.

- Telenor Arena er noe i den størrelsen som må til, sa Odd Arvid Strømstad i Dinamo.

Selv om Strømstad sier de har en god dialog med NRK, er kringkasterens prosjektleder etter sigende ukjent med at arenaen skal være holdt av.

- For NRKs del, har vi ikke begynt å forberede finalen, det er noe som må diskuteres dersom vi vinner, påpekte Stian Malme til Dagbladet 7. mai.

Alexander Rybak på sin side luftet ideen om at kanskje hans hjemsted, Nesodden, burde få lov til å arrangere finalen.

- De to tidligere gangene vi har arrangert finale i Norge, har det vært henholdsvis i Grieghallen i Bergen og i Oslo Spektrum. Det er overhodet ingen automatikk i at en eventuell finale legges til Oslo, sa kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin til Dagbladet.

Hvor burde Melodi Grand Prix avholdes? Si din mening i kommentarfeltet under.

VINNEREN:
Alexander Rybak vant finalen i Eurovision Song Contest i Moskva i Russland lørdag kveld. Her jubler han på pressekonferansen. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VINNEREN: Alexander Rybak vant finalen i Eurovision Song Contest i Moskva i Russland lørdag kveld. Her jubler han på pressekonferansen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer