Neste års Pirelli-kalender er rå, våt og naken

Samme prosedyre som i fjor altså.

(Dagbladet): Pirelli er egentlig en dekkprodusent.

Men det glemmer både du og jeg og hvermannsen når Pirelli-kalenderen avdekkes, for da er det alt annet enn dekk som er i fokus.

Nakne bilder I går var det duket for gallamiddag i New York for å feire neste års kalender.

Kalenderne har blitt sagnomsuste for sine hete, og nakne, bilder av verdens vakreste modeller. Selv mener Pirelli at kalenderen mer eller mindre har blitt deres måte å kommunisere, og reklamere, på, og har offentliggjort et par av neste års bilder.

- Den er et symbol som i over førti år har feiret kvinnens skjønnhet. Hvert år tolker kalenderen skjønnhetskonseptet på en original måte, annerledes fra det foregående, skriver Pirelli på sin nettside.

Nakenhet har eksistert siden tidenes morgen, og har blitt et stempel på hva kalenderen bør inneholde, hvert år. Men det er alltids nye måter å vise den på.

Modellen Saskia de Brauw velger en fosterstilling på stranda til sitt bilde.

På Korsika I fjor var det designer Karl Lagerfeld som tok bildene, mens årets kalender er tatt av den anerkjente motefotografen Mario Sorrenti.

- Jeg har alltid tenkt på det å ta av klærne som en måte å komme nær individet og personen på, og for å få noe rent og ærlig, sa Sorrenti til Telegraph på gallamiddagen i går kveld.

Ifølge The Telegraph har kalenderen vært en av de mest ettertraktede samlingene av nakenbilder siden dens fødsel i 1964.

Pirelli skriver videre på sin nettside at kalenderen tidligere ble hengt opp på vegger i garasjer, men at de nå til dags henger på veggene i museer. Norman Parkinson tok bildene til 1985-kalenderen mens Richard Avedon tok bildene i 1995.

Tidligere i høst ble også noen smakebiter sluppet.

I år ble kalenderen fotografert på øya Korsika, eller i fotografens studio.

Tidligere har lbildene blitt tatt på steder som Bahamas, Seychellene, Mallorca og Tunisia.

Skjønnheter som Kate Moss, Guinevere Can Seenus, Malgosia Bela, Edita Vilkeviciute, Isabeli Fontana, Natasha Poly, Lara Stone, Rinko Kikuchi, Milla Jovovich, Margareth Made and Joan Smalls har fungert som inspirasjon for fotografen.

Kalenderen legges ikke ut for salg, men sendes ut til kongelige, kjendiser og andre viktige personer som gaver.


VISER NESTEN ALT: Kate Moss i Pirellis 2012-kalender. Foto: Stella Pictures
VISER NESTEN ALT: Kate Moss i Pirellis 2012-kalender. Foto: Stella Pictures Vis mer