Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Neste uke blir giftig

Stormen fortsetter.

BRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harry har skapt stor ståhei. Foto: Oli SCARFF/AFP/NTB
BRÅK: Hertuginne Meghan og prins Harry har skapt stor ståhei. Foto: Oli SCARFF/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka var det premiere på den nye Netflix-dokumentaren til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) - kritikerne har ifølge utenlandske medier allerede døpt serien til «Megflix».

Dokumentaren ble umiddelbart en snakkis over hele verden på premieredagen, og det ser ikke ut til at «oppstyret» vil ta slutt med det første.

De neste tre episodene av serien kommer på Netflix neste uke, og det har allerede blitt et tema hva man kan vente seg da.

Tittelbråk

En kongelig kilde uttalt overfor The Times at spenningen og dramatikknivået vil øke ytterligere når del to slippes.

- Neste uke blir giftig, har kilden uttalt til The Times.

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

I lys av hertugparets nye dokumentar har også titlene deres blitt et tema i sosiale medier. Flere påpeker at de burde si fra seg titlene, da det i serien kan virke som om de to sliter med koblingen til kongehuset.

Mange har også uttalt at de bør fratas titlene sine, noe den danske kongehuseksperten Jacob Heinel stiller seg bak.

- Det er litt sprøtt å sitte med de titlene når man motsetter seg og kjemper mot alt som institusjonen og kongehuset står for, uttaler Heinel overfor danske B.T.

- Dypt støtende

Ifølge The Telegraph er det også flere kritikere som nå mener at prins Harry og hertuginne Meghan er støtende overfor dronning Elizabeths arv og minne, på grunn av måten kongehuset blir omtalt på i serien.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

En kilde tett på kongehuset skal ha uttalt at det var godt at dronningen ikke er her til å se det.

- Noe av dette er dypt støtende for alle i Samveldet, og selvfølgelig den avdøde dronningens arv, har en annen kongelig kilde uttalt, ifølge The Telegraph.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, var blant de som uttalte seg under torsdagens premieredato og kalte dokumentaren kontroversiell.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- De går til full krig, og de går imot alt som dronning Elizabeth egentlig sto for, med at man på en måte skal tie, sa Vagle til Dagbladet.

Spår mulig unnskyldning

Den svenske kongehuseksperten Johan T Lindwall er også blant de mange som har uttalt seg og beskriver krisen i det britiske kongehuset som «rene festen for republikanerne».

Lindwall tror også det er mulig at kong Charles etter hvert kan bli tvunget til å gi sin yngste sønn en offentlig unnskyldning for hvordan familien har behandlet ham og hertuginne Meghan.

- Men der er vi ikke enda, uttaler han til Svensk Dam.

Buckingham Palace har så langt ikke kommet med noen offentlig uttalelse om Netflix-serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer