Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nesten 100 000 ville bare se utstemminga i «Robinson»

TV 2 slo imidlertid TV3s gamle rekord.

GOD START: TV 2 hanket inn svært mange seere under premieren av «Robinsonekspedisjonen» søndag kveld. Foto: TV 2
GOD START: TV 2 hanket inn svært mange seere under premieren av «Robinsonekspedisjonen» søndag kveld. Foto: TV 2 Vis mer

(Dagbladet): I går var det duket for premiere på «Robinsonekspedisjonen» på TV 2.

Programmet har mottatt blandede tilbakemeldinger fra anmelderne, men det ser likevel ikke ut til at seerne har latt seg påvirke av den grunn.

- Lyktes godt Søndagens premiere viser nemlig at «Robinsonekspedisjonen» nådde ut til godt over 480.000 seere, og på det meste hadde kanalen 564 000 seere. Programmet ender dermed med en markedsandel på 36 prosent.

Det var i fjor det ble kjent at realityserien hadde byttet kanal til TV 2, etter 15 år på TV3. Sett utfra seertallene, viser det seg i første omgang å ha vært en forandring som fryder.

- Vi har brukt flere måneder på å klippe dette sammen til resultatet vi fikk se i går kveld. Vi har ønsket å gi dette en sterk TV 2-profil, og føler vi har lyktes godt. Det er gjort en formidabel innsats både av produksjonsselskapet Strix og fra interne krefter i TV 2 i forkant av premieren, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

Økte med nærmere 100 000 Et valg TV 2 har gjort i årets sesong er imidlertid en pause på 45 minutter, hvor nyhetene, sporten og været er lagt inn mellom de to sekvensene. Første del ble sett av 440 000 seere, mens det ble en økning i del to, hvor 537 000 seere satt benket foran skjermen.

- Det er helt normalt at seertallene øker utover i episoden. Del to pleier alltid å ha flere seere, sier Jan-Petter Dahl i TV 2.

- Vil dere vurdere å endre sendetid med tanke på en så stor økning i del to?

- Nei, vi er strålende fornøyd med seertallene, og gleder oss til å vise flere spennende episoder i ukene som kommer, sier Dahl.

Røk ut Fra tidligere seertall er det premieren på sesong ti i 2010 som har det nest høyeste seertallet med sine 449 000. På andreplass ligger sesong to med henholdsvis 418 000 seere på premierekvelden for 15 år siden.

I første episode var det Kristine Celeste Myhrehagen (33) som måtte pakke sakene og dra fra Robinson-øya, etter å ha blitt utstemt fra de andre i gruppa.

Andre episode av serien sendes på TV 2 førstkommende søndag.