SISTE ORD: I en ny dokumentar blir INXS-vokalist Michael Hutchence siste tekst avslørt. Rockestjerna døde i 1997. Foto: Eivor Eriksen
SISTE ORD: I en ny dokumentar blir INXS-vokalist Michael Hutchence siste tekst avslørt. Rockestjerna døde i 1997. Foto: Eivor EriksenVis mer

Michael Hutchence:

Nesten 20 år etter Michael Hutchences død røpes hans siste tekst

Artistens siste tekst beskriver en indre uro før han døde.

(Dagbladet): I år er det 20 år siden rockestjerna Michael Hutchence gikk bort og i den anledning har bakgrunnen for hans indre uro kommet til overflaten.

22. november 1997 ble Hutchence funnet død på et hotellrom i Sydney, bare 37 år gammel.

En rettslege har i ettertid konkludert med at dødsårsaken var selvmord og at han var under påvirkning av narkotika og alkohol, ifølge Sky News.

MUSIKER: Michael Hutchence ble bare 37 år gammel, men rakk å bli en av verdens største stjerner. Foto: AFP
MUSIKER: Michael Hutchence ble bare 37 år gammel, men rakk å bli en av verdens største stjerner. Foto: AFP Vis mer

Hans siste ord

Nå har trolig artistens aller siste ord blitt kjent, etter at tekster som han skal ha skrevet kvelden han døde har sett dagens lys. Det er tydelig i teksten at stjerna trolig sleit psykisk, skriver nettstedet.

«Ville ikke vært riktig å ta det. Ville ikke vært riktig å legge seg ned. Lei av hundene utenfor viduet mitt. Det stemmer, ta en titt. Ny plan med en krok stakk inn i meg. All denne bitterheten har begynt å vise. Fem år og ingen hører», skrev Hutchence.

At den australske stjerna hadde levd et hardt liv er ingen hemmelighet. Han var også kjent for å ha innledet forhold med en rekke skuespillere, modeller og artister.

I den nye dokumentaren, «The Last Rockstar», får man et innblikk i privatlivet hans.

Saken fortsetter under bildet.

DØDE: Michael Hutchence og Paula Yates fikk datteren Tiger Lily sammen. Begge hennes foreldre er døde. Her var paret sammen i 1996 - året før Hutchence bortgang. Foto: Reuters
DØDE: Michael Hutchence og Paula Yates fikk datteren Tiger Lily sammen. Begge hennes foreldre er døde. Her var paret sammen i 1996 - året før Hutchence bortgang. Foto: Reuters Vis mer

Trekantdrama

Hutchence privatliv ble ofte omtalt i australsk og internasjonal presse. Og da han innledet et forhold til den britiske tv-personligheten Paula Yates skapte han overskrifter i hele verden. Hun var nemlig den gang fremdeles gift med musikeren Bob Geldof (66).

Geldof og Yates skilte raskt lag, men lenge florerte det pikante historier om trekantdramaet mellom trioen i britiske tabloidaviser.

Sammen fikk Yates og Hutchence datteren, Tiger Lily (21). Hun var bare ett år da faren ble funnet død i 1997.

Paula Yates slet med store depresjoner etter kjærestens brutale bortgang, og ble flere ganger innlagt til behandling - seinest på den anerkjente Priory-klinikken sørvest for London.

Australske politietterforskere slo fast at musikerstjerna begikk selvmord, men Yates aksepterte aldri denne forklaringen. Hun insisterte på at det hele var en ulykke, som følge av Hutchences ville sexliv.

- Første gang Michael og jeg gikk til sengs med hverandre gjorde vi minst seks handlinger overfor hverandre som må være ulovlig, uttalte Paula Yates etter hans død. Overfor pressen la hun ikke skjul på at denne delen av livet deres både var brutalt og eksperimentell.

Saken fortsetter under bildet.

ROCKESTJERNER: Michael Hutchence var medlem av INXS - et av verdens største rockeband på slutten av 80-tallet, begynnelsen av 90-tallet. Foto: Reuters.
ROCKESTJERNER: Michael Hutchence var medlem av INXS - et av verdens største rockeband på slutten av 80-tallet, begynnelsen av 90-tallet. Foto: Reuters. Vis mer

INXS var et av verdens største rockeband på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Drevet av Hutchence karismatiske sceneopptreden har bandet flere kjente sanger. Blant andre «Need You Tonight», «New Sensation» og «Never Tear Us Apart».

Da han ble begravet var mer enn 2000 mennesker samlet i og utenfor St. Andrews-katedralen i Glendale i California. Folk begynte å komme allerede et par timer før begravelsen skulle starte, og mange måtte nøye seg med å følge med på monitorer utenfor. Andre fulgte rockestjernas siste ferd i direktesendt fjernsyn.

INXS-medlemmene og sangere som Tom Jones (77) og Diana Ross (73) var alle til stede i begravelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Paula Yates med datteren Tiger Lily på armen under Michael Hutchence begravelse i 1997. Foto: Reuters.
Paula Yates med datteren Tiger Lily på armen under Michael Hutchence begravelse i 1997. Foto: Reuters. Vis mer

Heroinoverdose

Paula Yates døde på sin side av en heroinoverdose i 2000. Hun fikk fire døtre, tre sammen med Geldof, og datteren Tiger Lily med Hutchence.

De tre eldste, Fifi Trixibell (34), Peaches Honeyblossom og Pixie (27) hadde, ifølge politiet, vært sammen med faren, Sir Bob Geldof, da mora døde, mens det derimot var usikkert hvor Tiger Lily befant seg.

For tre år siden døde også Yates datter Peaches.

Hun ble funnet død i sitt eget hjem i april i 2014 - 25 år gammel.

Nyheten vakte oppsikt verden rundt, og det ble seinere kjent at også hun døde av en heroinoverdose.

Peaches ble bisatt i St. Mary Magdalene-kirken - den samme kirken hvor hun selv ble døpt og giftet seg, og kirken hvor også hennes foreldre giftet seg, og hvor moren ligger begravd.