Prins Harry:

Nevnte ikke pappa

Den britiske prinsen reiste tilbake til USA etter en drøy halvtime med sin kreftsyke pappa.

DUKKET OPP: Prins Harry var til stede ved Super Bowl Honors Football torsdag kveld. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB
DUKKET OPP: Prins Harry var til stede ved Super Bowl Honors Football torsdag kveld. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbildet denne uka har vært sterkt preget av kong Charles' (75) kreftdiagnose. Buckingham Palace opplyste mandag at den britiske monarken er blitt syk, og det tok ikke lang tid før sønnen, prins Harry (39), kastet seg på flyet.

Allerede tirsdag landet han i London etter en elleve timer lang flytur fra Los Angeles.

Besøket ble imidlertid av det korte slaget. 24 timer etter han landet i London ble prins Harry igjen observert på Heathrow flyplass.

Han reiste altså trolig til London for å snakke med sin kreftsyke far i en drøy halvtime, før han vendte snuta hjemover igjen, skriver The Daily Beast.

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

Hyllet fotballspillerne

Nå viser det seg at prinsen hadde en jobb å gjøre i USA. Torsdag kveld dukket han nemlig opp på Super Bowl Honors Football, en prisutdeling i forkant av den populære Super Bowl-kampen i amerikansk fotball.

Prins Harry hadde fått i oppgave å dele ut Walter Paytons pris til årets spiller. Den gikk til Cameron Heyward (34) som spiller for Pittsburgh Steelers.

VINNER: Prins Harry delte ut prisen for årets spiller til Cameron Heyward. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB
VINNER: Prins Harry delte ut prisen for årets spiller til Cameron Heyward. Foto: AP Photo/David J. Phillip/NTB Vis mer

Da 39-åringen skulle dele ut prisen var fokuset på amerikansk fotball, og den som vant. Han nevnte ikke pappa Charles med et ord.

- Vært med meg

- Det dere gjør både på og utenfor banen er virkelig bemerkelsesverdig. Dere er rollemodeller for flere millioner mennesker i måten dere bærer dere selv på, og måten dere gir tilbake på.

Donald Trump la ikke skjul på hva han mente om prins Harry og Meghan Markle og deres utsagn i forbindelse med kroningen av Kong Charles. Video: GB News / Nigel Farage / Rød Løper. Vis mer

Videre beskrev han Heyward som en spiller som gjør alt han kan, og påpekte at hans dedikasjon til å hjelpe andre er en refleksjon av hans egen historie.

Heyward på sin side benyttet takketalen til å snakke om sin far - som han mistet som tenåring.

- Han har vært med meg hele tida. Han har vært med meg hvert eneste steg på veien, sa han.

Ikke uttalt seg

Både prins William (41) og dronning Camilla (76) har uttalt seg om kong Charles de siste dagene. Det betyr at prins Harry er den eneste som har forholdt seg taus om farens sykdom.

- Vi setter stor pris på alles godhet. Tusen takk, sa prins William på vei inn til en gallamiddag for Londons luftambulansetjeneste.

STORBRITANNIA: Prins William besøker Windrush veteraner. Video: AP Vis mer

Da han på samme gallamiddag holdt tale snakket han ytterligere om faren - og kona prinsesse Kate (41) som nylig ble mageoperert.

- Jeg vil benytte denne muligheten til å takke for alle lykkønskningene og støtten dere har vist for Catherine og min far, spesielt de siste dagene.

Dronning Camilla var torsdag til stede i Salisbury-katedralen for sin første offentlige opptreden etter diagnosen. Da brøt også hun tausheten.

- Han har det ekstremt bra etter forholdene. Vi er veldig rørt over alle brevene og meldingene, sa hun.