Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nick Cordero (41) er død

Døde etter en rekke alvorlige komplikasjoner som følge av coronaviruset.

DØD: Skuespiller Nick Cordero har vært innlagt på sykehuset i over 90 dager. Nå forteller kona, Amanda Kloots, at han ikke overlevde komplikasjonene som fulgte etter at han testet positivt for coronaviruset. Video / foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Amanda Kloots, kona til «Lilyhammer»-profilen Nick Cordero (41), har de siste månedene vært åpen om ektemannens alvorlige sykdomsforløp etter at han testet positivt for coronaviruset.

Cordero ble innlagt på intensivavdelingen til Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles 31. mars. 97 dager seinere, natt til mandag norsk tid, forteller Kloots på Instagram at ektemannen har gått bort.

- Gud har nok en engel i himmelen nå. Min kjære ektemann døde denne morgenen. Han var omringet av kjærlighet av sin familie, som sang og ba mens han rolig forlot denne jorda, skriver hun.

Videre skriver Kloots at hun har vondt og at hjertet hennes er knust.

- Jeg kan ikke forestille meg livene våre uten ham.

Cordero etterlater kona og sønnen Elvis (1), som de to har sammen.

Kona beskriver ektemannen som et sterkt lys, en som elsket å lytte, hjelpe og snakke.

- Han var en utrolig skuespiller og musiker. Han elsket familien sin og elsket å være en far og ektemann.

Videre takker Kloots en av ektemannens leger og for all støtte familien har fått i den vanskelige tiden.

Amputerte bein

Paret trodde først at det var lungebetennelse Cordero led av, ettersom de to første coronatestene var negative. Den tredje ga imidlertid beskjeden som skulle snu livene deres på hodet.

Cordero ble innlagt på intensivavdelingen og satt i en ventilator, samt en såkalt ECMO-maskin, som tilfører oksygen til blodet. Maskinen reddet livet hans, men kunne gi blodpropp, noe som var tilfelle med skuespillerens høyre bein.

I slutten av april amputerte legene beinet. Han ble lagt i kunstig koma etter operasjonen, og det har lenge vært usikkert hvordan han ville klare seg. I midten av mai kunne kona meddele at Cordero hadde våknet opp fra koma, før hun bare ei uke seinere meddelte at det begynte å gå nedover med skuespilleren igjen.

Dette var en av en rekke alvorlige komplikasjoner.

Sjokkbeskjed

I begynnelsen av juni delte Kloots et Instagram-innlegg hvor hun skrev at hun hadde blitt fortalt at hun må si farvel til ektemannen sin.

«Jeg har blitt fortalt et par ganger at han ikke kommer til å klare det. Jeg har blitt fortalt at jeg må si farvel», skrev hun, men la til at hun holdt fast ved håpet.

Kjendisnettstedet E! skriver at Corderos lunger var alvorlig skadet, og i forrige uke fortalte Kloots at Cordero trolig ville trenge en dobbel lungetransplantasjon, ifølge CNN.

I et intervju med CBS This Morning fortalte Kloots at ektemannen ikke lenger hadde covid-19, da han hadde testet negativt. Han hadde også våknet opp fra koma. Da beskrev hun tilstanden hans som stabil.

Broadway-stjerne

Nick Cordero er best kjent for sine opptredener på Broadway - ofte i mafiaroller.

I 2014 hadde han også en rolle i den kjente Netflix-serien «Lilyhammer». Samme året ble han nominert til en Tony for rollen sin i Woody Allen-skuespillet «Bullets Over Broadway».

Han har også hatt roller i skuespill som «Waitress» og «A Bronx Tale» samt i TV-serier som «Blue Bloods» og «Law & Order: Special Victims Unit».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!