Nils Sletta:

Nils Sletta er død

Skuespilleren ble 77 år gammel.

DØD: Skuespiller Nils Sletta er død. Han ble 77 år gammel. Foto: Dag Jenssen / Samfoto / NTB
DØD: Skuespiller Nils Sletta er død. Han ble 77 år gammel. Foto: Dag Jenssen / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Nils Sletta er død, 77 år gammel. Det melder Telemarksavisa.

Han døde i natt, opplyser sønnen Torbjørn Sletta Jacobsen i et innlegg på Facebook torsdag.

«Vår kjære pappa orket ikke mer, og sovnet inn i natt. Han var ikke redd for det som skulle skje, det fortalte han meg en av de siste dagene. Det var en god trøst. Tov, Ragnhild og jeg var hos ham den siste stunden, slik han ønsket, og slik vi ønsket», skriver sønnen i innlegget.

«Tusen takk pappa, for mange gode stunder. Takk for at du var barnebarnas Goffa, takk for din rolighet og din lune humor. Takk for musikken du ga oss, og rollene du viste oss. En ekte spellemann», heter det videre.

HAR GÅTT BORT: Nils Sletta vil bli husket som skuespiller og spellemann. Her i rollen som David i stykket «Vaktmeisteren» i 2009. Foto: Morten Holm / NTB
HAR GÅTT BORT: Nils Sletta vil bli husket som skuespiller og spellemann. Her i rollen som David i stykket «Vaktmeisteren» i 2009. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer

Mange roller

Nils Sletta ble født 23. april 1943 i Tuddal i Hjartdal, og har vært en kjent skuespiller og spellemann gjennom svært mange år. Han fikk sin debut som skuespiller på Riksteatret i 1965, og har også spilt ved Trøndelag Teater.

Han ble fast ansatt ved Det Norske Teatret i 1969.

GULLRUTEN: Sletta vant Gullruten i 2008 for sin rolle som grisebonden Tor Neshov. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB
GULLRUTEN: Sletta vant Gullruten i 2008 for sin rolle som grisebonden Tor Neshov. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Vis mer

Sletta vil bli husket for sine mange roller på teaterscenen, og han har vært å se i stykker som Peer Gynt, Vestavind og Tusen fjordar, tusen fjell. Han har også deltatt i Marispelet på Rjukan.

Sletta ble også tildelt Kritikerprisen for rollen som Mattis i Fuglane i 1997.

Han har også vært å se på TV, og spilte grisebonden Tor Neshov i «Berlinerpoplene» på NRK, som er basert på Anne B. Ragdes populære romanserie om familien Neshov i Trøndelag.

Sletta vant Gullruten for beste mannlige skuespiller for rollen i 2008.

Nils Sletta spilte også hardingfele gjennom hele sitt liv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer