Nina Jensen:

Nina Jensen åpen om samboerens alvorlige sykdom

- Ingen kamper har vært i nærheten av det vi står oppe i nå.

FRYKTER FOR SAMBOEREN: Nina Jensens samboer opereres i dag for det legene frykter er hjernekreft. Foto: NTB Scanpix.
FRYKTER FOR SAMBOEREN: Nina Jensens samboer opereres i dag for det legene frykter er hjernekreft. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Miljøaktivisten Nina Jensens (42) samboer, Nicolai Roan, opereres i dag for det legene frykter kan være hjernekreft.

Det skriver hun selv i et Facebook-innlegg i går kveld.

I innlegget skriver hun følgende om den tøffe beskjeden de venter på fra legene:

«Gjennom mitt liv som miljøaktivist har jeg kjempet mange krevende kamper, men ingen kamper har vært i nærheten av den vi står oppe i nå. Min fantastiske samboer Nicolai Roan, min sjelevenn, viktigste støttespiller og rådgiver og største kjærlighet, skal i morgen inn til operasjon for det de mistenker er hjernekreft».

Videre i innlegget skriver hun at den tøffe kampen på hjemmebane er grunnen til at hun har holdt seg unna offentligheten den siste tiden, og at de håper i det lengste at legene vil komme med gode nyheter etter operasjonen.

«Vi har kjempet og vunnet mange kamper sammen, og vi skal vinne denne også», avslutter hun med i innlegget.

Det er TV 2 som først omtaler saken.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Nina Jensen.

Ble foreldre

Jensen, som er marinbiolog og for øvrig også er kjent som finansminister Siv Jensens søster, har i en årrekke arbeidet i miljøorganisasjonen WWF. De siste fem årene var hun også leder for miljøorganisasjonen.

I fjor høst forlot hun imidlertid lederstolen i WWF til fordel for å lede olje- og fiskerimilliardær Kjell Inge Røkkes nye gigantprosjekt, forsknings- og ekspedisjonsskipet REV (Research Expedition Vessel).

- Dette er den vanskeligste beslutningen jeg har tatt i mitt liv. Jeg har vært så lidenskapelig engasjert i WWF, og det kommer jeg alltid til å være. Denne organisasjonen har alltid vært målet mitt, og jeg kommer til å savne folkene som jobber her. Men samtidig har WWF aldri vært bedre rustet, sa Jensen til Dagbladet i høst.

Jensen og Roan ble i mars også foreldre for første gang, da sønnen Eik kom til verden.