Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Halsey opptrer på Nobel-konserten:

Nobel-artisten: - Jeg gikk på seks skoler som tenåring

Den unge artisten flyttet mye i oppveksten og fikk aldri tid til å bli ordentlig kjent med andre jevnaldrende. 

BIPOLAR: - Denne lidelsen har gjort meg til et ukonvensjonelt menneske, sier Halsey i et intervju med Billboard. Foto: Brian To/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
BIPOLAR: - Denne lidelsen har gjort meg til et ukonvensjonelt menneske, sier Halsey i et intervju med Billboard. Foto: Brian To/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under morgendagens Nobels Fredspriskonsert vil stjerneskuddet Ashley Nicolette Frangipane (22) opptre.

I et åpenhjertig intervju med Billboard i fjor høst fortalte den unge artisten, bedre kjent som Halsey, om livet og karrieren som ikke har vært rosenrødt.

- Jeg er 20, men føler meg som 40, sa artisten som står bak låter som «Ghost» og «New America».

Erfaringer helt tilbake til barndommen har gjort henne tidlig voksen. Ashley vokste opp i New Jersey og ble oppdratt av foreldre som var yngre enn hun er nå da de hadde henne.

ANDRE PLANER: Egentlig hadde Halsey planer om å studere kunst, men økonomien satte en stopper for de planene. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock/ NTB Scanpix
ANDRE PLANER: Egentlig hadde Halsey planer om å studere kunst, men økonomien satte en stopper for de planene. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

- Vi flyttet dit jobbene eller de billige leilighetene var. Jeg gikk på seks forskjellige skoler da jeg var tenåring og ble vant til å pakke sammen og flytte ofte. Jevnaldrende hadde ikke mye tid til å bli kjent med meg.

Følte seg annerledes

Hele livet har artisten følt seg annerledes. Hun er halvt svart og halvt hvit, bifil og sliter med sin bipolare lidelse.

- Men denne lidelsen har også gjort meg til et ukonvensjonelt menneske.

Da hun var 18 og slet økonimisk var det musikken som ga henne penger til husleie og mat. Hun hadde ikke råd til å realisere sin egentlige drøm som var å studere kunst. For å overleve spilte hun en rekke akustiske konserter i forskjellige byer.

Norsk ekskjæreste

Debutalbumet Badlands, som ble gitt ut i 2015, er laget sammen med ekskjæresten Peder Losnegård (24), bedre kjent som LidoLido. De to var et par fra september 2014 til høsten 2015.

I et intervju med VG i fjor høst fortalte Halsey at forholdet var noe som utviklet seg over tid etter hvert som ble ble kjent med hverandre.

EKS: Fra september 2014 og til høsten 2015 var Halsey sammen med den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EKS: Fra september 2014 og til høsten 2015 var Halsey sammen med den norske artisten Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- De første fem gangene vi jobbet sammen, gjorde vi ingenting. Vi skrev ingen låter. Vi satt bare og snakket og ble kjent med hverandre. Så i begynnelsen gjorde vi ingenting, men så funket det.

Halsey skrev en historie om en by og om mennesker, og så ga Lido låtene den lyden de trengte for å komme til live.

Halsey begynte å skrive sanger som 17-åring og i 2014 signerte hun sin første platekontrakt med Astralwerks og ga ut låta Room 93.

Artistnavnet hennes er en omorganisering av bokstavene i fornavnet hennes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!