BLE RANET: Mens Rita Ora og søstera var hjemme, brøt frekke tyver seg inn. Under rettssaken ble nødsamtalen spilt, der Ora sier seg villig til å drepe gjerningsmannen. Foto: NTB scanpix 
BLE RANET: Mens Rita Ora og søstera var hjemme, brøt frekke tyver seg inn. Under rettssaken ble nødsamtalen spilt, der Ora sier seg villig til å drepe gjerningsmannen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nødsamtalen ble spilt i retten: - Jeg dreper ham

Rita Ora i retten etter grovt innbrudd i hjemmet hennes.

(Dagbladet): «I Will Never Let You Down»-sanger Rita Ora (25) har for lengst slått gjennom internasjonalt.

Briten er i hjemlandet både kjent som sanger, «X Factor»-dommer og skuespiller. Hun har også spilt i Norge.

Ifølge BBC er derimot ikke alt en dans på roser for 25-åringen. For en stund siden brøt to menn seg inn i huset til stjerna, mens hun og søsteren sov.

Det resulterte i et desperat nødanrop fra stjerna, som i går ble spilt for retten, der hun blant annet forteller at hun er villig til å drepe.

- Dreper ham

Innbruddet fant sted i november i fjor og skal være begått av to menn. De frekke tyvene fikk med seg verdier til over 2,4 millioner kroner, bestående av smykker, datamaskiner og designervesker.

BBC var i rettssalen, der en siktet mann i går måtte forklare seg. Ora var også til stede, men framla sine uttalelser bak gardiner. Den dramatiske nødsamtalen fra kvelden innbruddet skjedde ble også spilt for juryen.

- Herregud, jeg har ikke noe kniv. Jeg vet at de kommer opp trappa, sa hun til operatøren.

Det var Oras søster Elena som vekket henne rundt halv seks om morgenen. Hun gjemte seg under senga da det hele foregikk.

En skrekkslagen Ora stilte et vanskelig spørsmål til nødsentralen.

- Hva vil dere at jeg skal gjøre nå? Jeg dreper ham, sa hun.

Den siktede parten i saken hevder han er uskyldig. Rettssaken skal fortsette de kommende dagene, der flere skal vitne.

Døpt «den neste Rihanna»

Dagbladet møtte Ora i 2012, da hun bare var 21 år gammel. Hun var døpt til «den neste Rihanna» av flere britiske medier, og hadde allerede samarbeidet med stjerner som Kanye West og Drake.

Selv hadde hun ikke mye tro på ryktet, som i retrospekt viste seg å treffe ganske godt.

- Jeg tror ikke det kommer noen ny Rihanna, men jeg tror Jay-Z definitivt kan se for seg at jeg blir like stor som henne. Jeg har ikke noe imot å bli sammenliknet med Rihanna, hun måtte jo på sin side tåle å bli sammenlikna med Beyoncé i starten. Selv mener jeg uansett at jeg er mer lik Gwen Stefani, sa Ora til Dagbladet den gang.

I 2014 kom nyheten om at Ora og daværende kjæreste, stjerne-DJ Calvin Harris, hadde gått fra hverandre etter å ha vært sammen i ett års tid.

- Jeg har det ikke så bra, men det går bedre enn forventet, sa Ora i et intervju med det britiske magasinet Glamour da.