Vladimir Putin

- Nødvendig brikke i spillet

I et ferskt intervju hevder en russisk forretningsmann at Putins angivelige kjæreste ble plassert ut av Kreml selv. - Hun fyller en viktig oppgave, sier Ilya Ponomarev.

VIKTIG: En russisk forretningsmann mener at Putins angivelige kjæreste, Alina Maratovna Kabajeva, spiller en viktig rolle. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB

VIKTIG: En russisk forretningsmann mener at Putins angivelige kjæreste, Alina Maratovna Kabajeva, spiller en viktig rolle. Foto: Mikhail Metzel / AP / NTB

Vis mer
Publisert

Det er mye rykter rundt det ubekreftede forholdet mellom president Vladimir Putin (69) og gymnasten som seinere ble politiker, Alina Maratovna Kabajeva (39).

Nå sier en russisk forretningsmann at Kabajeva er en nødvendig brikke, satt ut av Kreml selv. Det skriver avisa Newsweek.

Putin, som skilte seg fra sin tidligere kone Ljudmila Putina (64) i 2013 etter 30 års ekteskap, har nektet for å ha vært romantisk involvert med Kabajeva. Dette selv om et påstått forhold mellom Putin og Kabajeva har vært omtalt i pressen siden 2008.

SKILT: Russlands president Vladimir Putin sammen med ekskona Ljudmila Putina. Her avbildet i Moskva i 2012. Foto: Ria Novosti / Reuters / NTB
SKILT: Russlands president Vladimir Putin sammen med ekskona Ljudmila Putina. Her avbildet i Moskva i 2012. Foto: Ria Novosti / Reuters / NTB Vis mer

- Jeg tror at Kabajeva er en dekkoperasjon, sier gründer og tidligere russisk parlamentsmedlem, Ilya Ponomarev.

Rolle i en dekkhistorie

Ifølge Newsweek sa han det til den ukrainske journalisten Dmitry Gordon i forbindelse med et intervju som ble lagt ut på YouTube mandag.

- Det er mye bevis på at hun ikke er hans kone, og jeg tror at barna hun har ikke er hans, fortsetter Ponomarev.

- Hun fyller en viss viktig oppgave, legger han til.

Videre hevder han at Kabajeva og Putin er veldig gode venner.

Benektet flere påstander

En sveitsisk avis hevdet i 2015 at 39-åringen fødte en gutt på en eksklusiv klinikk i nærheten av innsjøen Lugano ikke langt fra Italia - og at hun fikk en ny gutt på samme sted i 2019.

The Sunday Times og Wall Street Journal har på sin side hevdet at hun fikk tvillinger i Moskva i 2019.

MISSIL: Vladimir Putin talte på den årlige feiringen av marinen i St. Petersburg, og presenterte planen for det nye «supervåpenet» Tsirkon-missilet. Video: AP / Reuters Vis mer

Kreml har benektet disse påstandene. Ifølge BBC gikk Putins talsperson i 2015 ut og sa: «Opplysningene om fødselen av et barn Vladimir Putin er far til, har ikke rot i virkeligheten».

Russlands president har for øvrig heller aldri snakket om de to barna, Katerina (35) og Marija (37), han har med eksona i offentligheten, utover å si at han har to voksne døtre.

- Kjenner de som har spredt informasjon

Ponomarev var det eneste medlemmet av statsdumaen som stemte mot Russlands annektering av Krim under den russiske invasjonen av Ukraina i 2014, og han flyttet til Kiev i 2016.

Han nevnte ikke hvem han trodde var den virkelige faren til Kabaevas barn.

- Jeg kjenner menneskene som spredte informasjonen om at Kabajeva er hans kone, skal han angivelig ha sagt, ifølge Newsweek.

I 2008 skrev den russiske avisa Moskovsky Korrespondent at presidenten skulle skilles fra sin mangeårige kone Lyudmila for å gifte seg med Kabajeva.

Begge nektet for at opplysningene var sanne, og kort tid seinere ble avisa stengt av myndighetene i Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer