Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nora Mørk:

Nora Mørk om bruddet: - Jeg så det komme

Håndballstjerna Nora Mørk snakker ut om bruddet og livet etter bilde-hackingen.

TØFT BRUDD: Nora Mørk snakker ut om bruddet med fotballspiller Stefan Strandberg og livet etter den mye omtalte bilde-hackingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TØFT BRUDD: Nora Mørk snakker ut om bruddet med fotballspiller Stefan Strandberg og livet etter den mye omtalte bilde-hackingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Det siste året har ikke vært lett for håndballspiller Nora Mørk (27). I fjor høst gikk håndballstjerna gjennom et tøft brudd med fotballspiller Stefan Strandberg (27) etter seks år som kjærester.

I desember stormet det igjen rundt Mørk, også denne gang av helt andre grunner enn håndballen. Flere private bilder av håndballspilleren hadde kommet på avveie. Den gang valgte hun selv å gå ut med historien i et stort intervju med TV 2.

Private bilder på avveie og korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I omtrent åtte måneder har Mørk unnlatt å snakke om bruddet og livet etter bilde-hackingen, helt til hun denne uka åpnet opp til Ida Fladen (32) i podkasten «Ida med hjertet i hånda».

Turte ikke gå ut

At Nora Mørk er en beinhard jente, er det ingenting å si på. Det beviste hun i november, da hun tydelig opprørt fortalte til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at en rekke private bilder av henne var på avveie.

For Mørk ble dette en stor påkjenning, som blant annet har ført til sosial angst. Til Fladen forteller Mørk at det var et totalt kaos i hodet hennes. Hun hadde et ekstremt stort behov for å være alene, men skjønte samtidig at hun ikke hadde det bra.

- Jeg har ikke hatt et bra forhold til meg selv før nå de siste månedene. Jeg har ikke vært ute blant folk. Jeg tror jeg brukte sju måneder før jeg turte å gå ut, og det var på bursdagen min. Da var jeg ute for første gang, forteller Mørk.

Spesielt det å møte på folk, og å se dem inn i øynene, har vært en stor utfordring for 27-åringen.

Bedre nå

Heldigvis innså Mørk at hun trengte hjelp, noe hun oppsøkte til slutt.

- Rett og slett fordi jeg ikke hadde det bra med meg selv. Jeg hatet å være Nora Mørk. Jeg har fått hjelp, og nå har jeg lyst til å bli meg selv igjen. For jeg er egentlig en som ikke tar ting så seriøst, men ting ble bare veldig mørkt og vanskelig, forteller hun.

I dag har Nora Mørk det mye bedre, men det har ikke bare vært nakenbildespredningen som har gått inn på Mørk de siste månedene.

GULLKJOLEN: Nora Mørk var finalens store spiller med 12 scoringer. På banketten var hun sliten, men hadde gullkjolen på. Video: Bjørn Langsem og Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

Tøft brudd

I podkasten, der de snakker om alt fra kjærlighet og toppidretten til sosial angst, kunne Mørk fortelle at hun lenge hadde sett bruddet mellom hun og Stefan Strandberg komme.

SAMMEN I SEKS ÅR: I 2013 ble Nora Mørk og Stefan Strandberg kjærester, men de travle toppidrettsutøverne har tilbragt mye av tiden med avstandsforhold. I høst i fjor ble det slutt. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN I SEKS ÅR: I 2013 ble Nora Mørk og Stefan Strandberg kjærester, men de travle toppidrettsutøverne har tilbragt mye av tiden med avstandsforhold. I høst i fjor ble det slutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var jo tøft, men samtidig så jeg det komme. Vi hadde vært sammen så lenge, så det var selvfølgelig veldig trist. Vi var jo veldig glad i hverandre, forteller Mørk.

I den populære podkasten intervjuer Fladen flere norske kjendiser om deres kjærlighetssorg. Selv opplevde hun, for et knapt år siden, å bli dumpa av det hun lenge trodde var mannen i hennes liv. Hun har derfor slitt med en tung kjærlighetssorg de siste månedene.

I motsetning til Fladen, sperret Mørk ut disse følelsene. Til Fladen forteller Mørk at hun ikke har tillatt seg selv å få kjærlighetssorg, noe hun gjorde ved å holde seg kald. Hun kunne blant annet aldri ha latt noe sorgen gå utover jobben eller treningen.

Der vil hun være profesjonell hele tiden.

Dagbladet har vært i kontakt med Nora Mørk angående innholdet i podkasten, men hun ønsker ikke å kommentere ytterligere.

Avstandsforhold

Det var før jul i 2013 at Se og Hør kunne melde at håndballstjernen hadde funnet lykken med daværende Rosenborg-spiller Stefan Strandberg.

Siden den gang har paret spilt for klubber i hver sin by, og i 2015 skrev Stefan en fireårskontrakt med den russiske proffklubben FK Krasnodar. I 2016 gikk også Nora fra Larvik HK til proffklubben Györ i Ungarn.

HACKET: Håndballspiller Nora Mørk har fått private bilder spredt på nett, etter at en mann i 20-årene hacket telefonen hennes. Nå får hun massiv støtte. FOTO: NTB Scanpix, Instagram/@hammersengedin, @noramrk_9, @theamork19, @herremcamilla, @karolinedyhrebreivang8 Vis mer

- Det ideelle hadde vært om det var et fotball- og håndballag i samme by som vi ville til. Når det ikke går, får Nora og jeg forholdet til å fungere uansett, har Stefan tidligere fortalt til Dagbladet.

I et intervju med VG i mai 2016, fortalte den populære 25-åringen at hun akkurat da syntes det var greit å se Strandberg såpass sjelden, fordi hun ikke kan spille håndball for alltid.

- Akkurat nå er det de prioriteringene jeg velger. Jeg er veldig trygg på at dette er det riktige for meg som 25-åring. Håndball kan jeg ikke spille seinere i livet, forklarte Nora Mørk til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media