KOMMER TIL NORGE:  Superstjerna Justin Bieber kommer til Norge i april. Det har flere forsøkt å tjene penger på. Foto: Stella Pictures
KOMMER TIL NORGE: Superstjerna Justin Bieber kommer til Norge i april. Det har flere forsøkt å tjene penger på. Foto: Stella PicturesVis mer

Nordmann kan få 20 års fengsel for Bieber-svindel

Skal ha svindlet til seg over én million dollar.

(Dagbladet): En ung nordmann skal ha svindlet en amerikansk investor for over én million dollar, omlag 5,7 millioner kroner, ved å hevde at han har eksklusive rettigheter til fem Justin Bieber-konserter i Skandinavia, skriver NRK.

Den amerikanske investoren skal ha blitt lovet enerett til konsertene i Skandinavia, og en gevinst på minst ni millioner dollar, for sin investering.

Erkjent straffeskyld Den unge nordmannen skal angivelig ha utgitt seg for å være bookingagent for Justin Biebers turné i Skandinavia, som skal avholdes i april.

Mandag kveld, norsk tid, sa nordmannen seg skyldig i bedragerianklagene foran en dommer i Los Angeles, skriver NRK

- Den tiltalte har erkjent straffskyld, uten ønske om å inngå «plea agreement». Maksimumsstraffen er på 20 år, det finnes ingen minimumsstraff, bekrefter Andrew Brown, advokatfullmektig ved amerikanske myndigheters Major Frauds Section, overfor NRK.no.

NRK erfarer at den endelige domsavsigelsen vil finne sted til sommeren.

Det er dukket opp flere svindelsaker i forbindelse med Biebers kommende og tidligere norgesbesøk.

Allerede før billettene var lagt ut for salg, forsøkte noen å selge de på nettet.

- Vi vet ikke hvor de har fått tak i billettene, eller om de i det hele tatt har billetter. Jeg vil ikke spekulere i om de er ekte eller falske, men vi samarbeider ikke med dem. Vi advarer alltid mot å kjøpe billetter fra slike nettsider og anbefaler bare Billettservice, sa Elisabeth Norheim, pr- og presseansvarlig i Atomic Soul, til Dagbladet.

Flere svindelsaker I februar ble det kjent at en bedrageridømt 29-åring har tilstått at han står bak nye bedragerier med ofre over hele landet. Det hele startet med en Otta-familie som ikke fikk Justin Bieber-billettene sine.

Familien gikk til politianmeldelse etter at de hadde betalt 1250 kroner som forskudd på tre billetter til Justin Bieber-konserten i fjor sommer.

- Politiet sporet IP-adressene mannen brukte. De avslørte at 29-åringen brukte et titalls falske profiler på Facebook, der han ga seg ut for å være både politistudent og advokat. Han har framstått som troverdig, sa lensmann i Sel, Ragnar Andreassen, til Dagbladet.

Folk sendte ham forskudd på alt fra 500 til 8000 kroner. Totalt svindlet han godtroende Bieber-fans for over 100 000.

- Ble veldig lei meg 12 år gamle Rebeca Dalheim fra Grimstad og moren Nina Dalheim fortalte «TV 2 hjelper deg» i fjor høst at de ble svindlet for Bieber-billetter.

Da billettene til årets to konserter i Telenor Arena ble lagt ut for salg, ble de utsolgt på 40 minutter.

- Da var vi i Spania. Nettsidene der vi skulle kjøpe billetter brøt sammen, og da vi kom gjennom på telefon var det utsolgt, sa Nina.

- Det var da jeg tråkka i salaten, for å si det sånn. Jeg leita på Finn.no etter billetter og kom over fire stykker til en samlet pris på 6000 kroner. Det var såkalte Diamond Circle-billetter, altså så tett på Justin Bieber som det var mulig å komme. Jeg var jo litt skeptisk til å kjøpe via denne sida, men selgeren sendte meg en kopi av bankkortet sitt for å berolige meg. Jeg stolte på ham og betalte på forskudd, sa hun i TV 2-programmet.

Rebecca, som har vært fan i over ett år, sprang til postkassen hver eneste dag etter billettkjøpet, men billettene dukka aldri opp - og selgeren var som sunket i jorda.

- Jeg ble veldig lei meg da mamma sa at vi var lurt. Jeg hadde gleda meg hver eneste dag. Jeg skjønner ikke at noen gidder å gjøre slik som dette, sier 12-åringen.