- Nordmenn forstår ikke hvor stort dette er

Norske Hanneli Mustaparta fronter motehuset Louis Vuitton.

(Dagbladet): Den norske bloggeren Hanneli Mustaparta (30) er en av tre bloggere som fronter Louis Vuitton i en ny promoteringsvideo.

I Paris med Vuitton Sammen med svenske Elin Kling og russiske Miroslava Duma spilte hun i sommer inn en video for motehuset i Paris.

Ifølge TV2s moteekspert Marianne Jemtegård, er det første gang i historien at et av verdens største motehus frontes av en norsk moteblogger.

-Jeg tror ikke nordmenn forstår hvor stor hun faktisk er. Hun er en av en håndfull bloggere som blir invitert på motevisninger verden over og har kontaktinformasjonen til verdens mest innflytelsessrike designere på Ipaden sin. Hun følges av mange generasjoner moteinteresserte verden over, sier hun.

- Bein i nesa Jemtegård mener at Mustaparta er i en egen klasse hva gjelder norske bloggere.

- Hun er i en særstilling her i Norge, det er ingen som når henne til støvleskaftet en gang. Hun har en veldig sterk stil, og et langt mer internasjonalt tilsnitt enn vi er vant til å se. Hanneli er et fantastisk forbilde og hun har bein i nesa. I tillegg har hun en fordel ved at hun har mange muligheter som bosatt i New York og med VIP-billett til første rad på motevisninger verden over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moteeksperten mener at det faktum at motehuset Louis Vuitton nå satser aktivt på bloggere sier mye om den nye makteliten.

- Det hadde vært utenkelig for noen år siden. Det har vært en stor profesjonalisering av bloggerne, det har blitt mer voksent, sier hun.

- Toppbloggerne har langt mer påvirkningskraft enn en moteredaktør kan drømme om. Måten de kan påvirke massene veldig kjapt via blogginnleggene sine er noe nytt som motehusene stadig prøver å få sin egen bit av. At Hanneli er med her, sier mye om kvaliteten hun leverer både foran kamera og gjennom jobben i Vogue. Hun er i en internasjonal elitedivisjon her.

- Jeg er blitt et firma Mustaparta er fast bidragsyter i Vogue, i tillegg til å jobbe med styling og som blogger. Hun er bosatt i New York sammen med musikerkjæresten Espen Lind.

- Jeg er blitt et firma. «Hanneli» er en slags organisasjon nå, og det er ingen som har tråkket akkurat denne stien før meg. Det er litt skremmende. Jeg har liksom ingen å spørre til råds, sa hun til Dagbladet i mai.

- Har New York-atmosfæren gjort deg tøff?

- Nei, jeg har faktisk alltid hatt skikkelig bein i nesa. Men når man bare skal være søt og pyntelig modell, så har jeg ikke hatt noe sted å gjøre av den. Det har jeg nå.

MODELL FOR LOUIS VUITTON: Den norske modellen og bloggeren Hanneli Mustaparta har stor suksess i New York.
Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix


Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
MODELL FOR LOUIS VUITTON: Den norske modellen og bloggeren Hanneli Mustaparta har stor suksess i New York. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer