Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Norge ute av Norden

Hele Norden er med i Eurosong-finalen lørdag kveld - bortsett fra Norge. Synd, men sant.

GRATTIS: Eric Saade (i midten) og Sverige jubler etter mange år med Slagerfestival-tørke. Alle Nordiske land er med - bortsett fra Norge. Foto:AP Photo/Frank Augstein
GRATTIS: Eric Saade (i midten) og Sverige jubler etter mange år med Slagerfestival-tørke. Alle Nordiske land er med - bortsett fra Norge. Foto:AP Photo/Frank Augstein Vis mer

Gratulerer Sverige. Selv om jeg personlig ikke har mye sans for broderfolkets Eurosong-bidrag, unner jeg dem finaleplass.

Eric Saade gjorde en flott figur og fikk Sverige tilbake på skinnene etter flere år med nedturer.

Sverige har vært preget av Eurosong-tørke de siste åra, og dette har gått på nasjonalfølelsen og selvtilliten løs.

Årets bidrag fra naboene i øst er plastpop designet for slagerfestivalen med skarpskåren koreografi, eggende rytmer og høyt tempo servert av en billedskjønn artist som allerede er populær.

Vi gleder oss også med Danmark. Bandet In Friend In London overrasket positivt og struttet av sjarm med en enkel og flott poplåt. Island og Finland kvalifiserte seg i den første semifinalen. Dermed er hele Norden representert i lørdagens finale, bortsett fra Norge.

Nå får vi finne fram champagnen og finstasen lørdag og benke oss foran tv-en, selv om ikke Stella Mwangi blir å se. La korken smelle i taket og våre telefonstemmer drysse over våre naboer - og ikke la oss irritere over Øststat-dominansen.

Jeg trodde Hviterussland ville nå langt, men de ble ikke engang kvalifisert. Helt fortjent. Videoen var rett og slett en luremus, for Anastasiya falt totalt igjennom med en blodfattig forestilling.

I likhet med den første semifinalen var tv-bildene imponerende. Showet hadde en tredimensjonal effekt på sanseapparatet. Musikalsk er de europeiske MGP-finalene semre saker. Uten en mektig visuell pakke hadde dette buklandet stygt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media