Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gustav Magnar Witzøe:

Norges rikeste (24) om forholdet til penger, sivilstatus og framtida i familiebedriften

Åpner opp om sin tilværelse.

TRER INN I RAMPELYSET: Gustav Magnar Witzøe har vist seg særdeles mediesky de siste åra. Her er han avbildet sammen med Tone Damli i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla tidligere i januar. Foto: Astrid Valler
TRER INN I RAMPELYSET: Gustav Magnar Witzøe har vist seg særdeles mediesky de siste åra. Her er han avbildet sammen med Tone Damli i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla tidligere i januar. Foto: Astrid Valler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er definitivt det første, offentlige kjendisarrangementet jeg deltar på, sier Gustav Magnar Witzøe (24) til Dagbladet og ler.

Selv om han etter hvert er blitt et kjent ansikt i norsk offentlighet, har 24-åringen ikke for vane å bli observert i selskap med den såkalte fiffen. Han gir sjelden intervjuer, og posering på den røde løperen inngår heller ikke i lista over daglige aktiviteter og gjøremål.

Foruten å dele små drypp fra sitt liv på Instagram, trives Gustav Magnar tilsynelatende med et liv utenfor medienes søkelys. Når Dagbladet møter laksearvingen under Se og Hørs Kjendisgalla, er han i utgangspunktet nølende til å stille opp for et kort intervju.

KOMPISER: Gustav Magnar Witzøe forteller til Dagbladet at han ble kjent med kjendisstylist Jan Thomas via venners venner. - Han er jo en veldig morsom kar, forteller 24-åringen. Her er de to avbildet i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOMPISER: Gustav Magnar Witzøe forteller til Dagbladet at han ble kjent med kjendisstylist Jan Thomas via venners venner. - Han er jo en veldig morsom kar, forteller 24-åringen. Her er de to avbildet i forbindelse med Se og Hørs Kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvorfor tar du steget inn i rampelyset og deltar på et slikt arrangement først nå?

- Nei, jeg har blitt kjent med Jan Thomas, da. Også var han veldig snill og inviterte meg hit. Da tenkte jeg at: «Det er jo hyggelig», sier Witzøe og smiler.

- Dumt å være sint

De siste åra har trønderen toppet lista over de rikeste unge i landet. I oktober i fjor konstaterte skattelistene at 24-åringen gjør rent bord hva angår å trone øverst på formuetoppen i Norge - uansett alder. Under ham ligger gamle travere som Kjell Inge Røkke (59) og Trond Mohn (74).

Brrrbrrr 📞

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

- Hva tenker du om oppmerksomheten du får når skattelistene offentliggjøres?

- Det går veldig fint. Generelt sett opplever jeg ikke at jeg får så mye oppmerksomhet. Det er én dag i året der det er litt skriverier i avisene, men ellers går det fint.

Witzøe tar en pause, før han skyter inn:

- Man får jo ikke gjort så mye med det ... Da er det dumt å skulle være sint over noe en ikke får endret på.

Forholdet til penger

Det var mot slutten av 2011 at trønderen fikk overført nær samtlige aksjer fra farens selskap Kverva, noe som på den tida gjorde 24-åringen til Norges yngste milliardær.

I 2013 var han blant annet god for nær 3,4 milliarder kroner, og på tross av en kraftig reduksjon av likningsformuen året etter hadde unggutten fortsatt nok til salt i grøten i 2014 - med en formue på 414 millioner kroner. Tall fra 2016 viser imidlertid at Gustav Magnar Witzøe sitter på en formue på svimlende 11,1 milliarder kroner.

- Hva er ditt forhold til penger?

- Jeg vil påstå at jeg har et ganske normalt forhold til penger, sier han nøkternt, uten å ville utdype videre.

- Opplever du at mange tar kontakt med deg på grunn av din formue?

- Nei, absolutt ikke. Jeg bor i Trondheim. Det er et lite sted, hvor man kjenner de fleste. Så det er veldig lite av slike type henvendelser.

Rolle i familiebedriften

Witzøe junior fullførte videregående skole i Trondheim i 2012. ​Som sønn av industrigründer Gustav Witzøe, var det kanskje åpenbart at han etter hvert ville ta steget inn i familiebedriften.

24-åringen erkjenner imidlertid at det ikke er tilfellet.

- Nei, absolutt ikke. Og det er fortsatt ikke sikkert om jeg skal gå inn i familiebedriften på en annen måte enn det jeg gjør nå, sier Witzøe, som omtaler sin nåværende rolle i Kverva som «trainee».

- Men det er kjekt å prøve det, og jeg lærer veldig mye. Jeg trives.

- Stolte av andre grunner

I juli i fjor kunne Dagens Næringsliv melde at Gustav Magnar og kompanjongen Mats Østgaard Pettersen (37) hadde kjøpt selskapet Solsiden AS, som driver med utleie av bar- og restaurantlokaler i Trondheim.

Trønderen har også investert i flere norske oppstartsselskaper.

- Føler du på et press for å gjøre familien din stolt?

- Nei, det gjør jeg egentlig ikke. Jeg tror de er stolte av meg av andre grunner enn om man kun skal lykkes i arbeidslivet. Jeg tror det er viktig for dem at man jeg har det bra med meg selv, og ikke minst at man er en person som oppfører seg ordentlig.

- Singel

Det er ikke til å stikke under stol at mange har fått øynene opp for trønderen, noe følgerskaren i sosiale medier vitner om. Bare på Instagram har Witzøe junior nærmere 30 000 følgere.

​I desember i fjor samlet DN fem av landets største arvinger - deriblant Gustav Magnar Witzøe til intervju.

Da ble blant annet bildene hans på Instagram et tema. Bilder fra fester, ferier og bilder sammen med venner og familie finner titt og ofte veien til hans åpne konto.

🇳🇴🇳🇴🇳🇴

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hvorvidt Witzøe føler at han representerer bedriften når han er på sosiale medier, svarte han slik:

- Nei, ikke egentlig, fordi jeg er en privatperson når jeg er på sosiale medier. Jeg kunne kanskje ha vært heldigere med noen av bildene, uttalte han lavmælt og la til:

- Jeg synes det er litt uheldig i sosiale settinger at de fleste sitter på telefonen i stedet for å prate med hverandre og være sosiale. Det synes jeg er dumt, en blir sånn selv, men jeg prøver å være bevisst på det.

👀👀

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Det er sjelden et stort gap mellom komplimentene fra beundrere i kommentarfeltene. Frierbrevene kommer imidlertid ikke bare på norsk. Et raskt overblikk viser at Gustav Magnar har fans i både England, USA, Spania og Tyskland - for å nevne noen.

- Har du kjæreste?

- He-he, det har jeg ikke, sier 24-åringen, og legger til at han heller ikke aktivt er på leting etter en for øyeblikket.

- Ikke noe mer enn andre, single mennesker, i så fall, sier han og smiler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!